Het tweede Formule 1-raceweekend in Saoedi-Arabië gaat van start met de eerste vrije training. Max Verstappen opent sterk en staat bovenaan totdat de rode vlag na iets meer dan een kwartier verschijnt. Deze vlag komt door het 50-meter bord dat in de remzone van bocht 1 is losgeraakt. Deze ligt in stukken op het circuit en de marshalls moeten opruimen voordat de sessie verder kan gaan.

Voor Mercedes lijken de problemen met porpoising nog niet opgelost als de sessie weer verder gaat. Hamilton meldt over de boordradio dat hij hier nog steeds veel last van heeft. Zowel Hamilton als Russell kunnen nog niet aan de snelste tijden tippen in deze training. Ook Ferrari lijkt op dit circuit meer problemen met porpoising te hebben dan vorige week.

Uiteindelijk weet Leclerc toch de snelste tijd van de training te rijden. Hij doet dit wel op de zachte banden, terwijl Verstappen zijn snelste ronde op de harde banden reed. Het verschil tussen de twee coureurs is nu iets meer dan een tiende.

Toch hoeven de tijden in deze vrije training nog niet alles te zeggen over de prestaties van de auto’s in de kwalificatie en in de race. Tijdens die sessies is het donker en dalen de temperaturen, waardoor de rondetijden sneller worden en de auto’s zich anders gedragen. De tweede training zal een beter beeld geven van de ware prestaties van alle auto’s.

1e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië 2022

  1. Charles Leclerc
  2. Max Verstappen
  3. Valtteri Bottas
  4. Carlos Sainz
  5. Pierre Gasly

Data en tijden van de GP van Saoedi-Arabië 2022

Vrijdag 25 maart 2022
2e vrije training: 18:00 uur – 19:00 uur

Zaterdag 26 maart 2022
3e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 27 maart 2022
Race: 19:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)