Lewis Hamilton wist ook tijdens de tweede vrije training de snelste tijd neer te zetten. Net als een in de eerste vrije training wist hij het snelst een rondje in Melbourne te rijden. Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde tijd. De Nederlander kon de Ferrari’s niet achter zich houden. Dit lukte eerder op de dag nog wel.

De dominantie van Hamilton en Mercedes lijkt dit jaar toch weer aanwezig te zijn. In beide vrije trainingen was er niemand sneller dan de Brit. Teamgenoot Valtteri Bottas kwam ook niet in de buurt. Een halve seconde scheidde de beide Mercedessen van elkaar.

Waarom was Max niet zo snel?

Max Verstappen had een onderstuur momentje waardoor hij van de baan af ging. Hij ging over het gravel heen en beschadigde hierbij de onderkant van zijn RB13. En wij dachten dat alleen Honda grasmaaiers maakte. De Renault van Jolyon Palmer liep nog grotere schade op tijdens de vrije training. In de laatste bocht crashte hij zo hard dat hij de sessie niet meer kon vervolgen.

De grootste verrassing van de dag lijkt toch McLaren-Honda te zijn. In de twee vrije trainingen is de MCL32 geen één keer stuk gegaan. In de testweken was de Honda-motor net zo betrouwbaar als een oude Italiaanse sportwagen. Toch kon de auto vandaag de hele dag door blijven rijden. Er is dus blijkbaar nog hoop voor McLaren dit seizoen.

Lees hier: het resultaat van de eerste vrije training

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie