Max Verstappen wist gisteren pole position voor de sprintrace te veroveren in de kwalificatie. Voordat de sprint van start gaat, kunnen de coureurs eerst nog een uur trainen op Imola. Het circuit is nu wel droog, in tegenstelling tot gisteren.

Omdat de kwalificatie al voorbij is, mogen de teams niks meer aan de auto veranderen. Deze training staat daarom in het teken van het verkennen van de droge baan en kijken hoe snel de banden slijten in de racesimulaties. De focus ligt dus niet op de snelheid over één enkele ronde.

Het lijkt erop dat de zachte banden het lang genoeg volhouden om gebruikt te worden in de sprintrace. Verwacht dus dat de meeste coureurs later vanmiddag de race op die band zullen starten.

George Russell is deze training uiteindelijk het snelst met een voorsprong van ongeveer een tiende op Sergio Pérez. Lewis Hamilton rijdt de vierde tijd. Mercedes lijkt dus sneller te zijn dan gisteren. Maar zoals eerder genoemd zeggen deze tijden niet alles over de ware snelheid van de auto’s.

2e vrije training van de GP van Emilia-Romagna 2022

  1. George Russell
  2. Sergio Pérez
  3. Charles Leclerc
  4. Lewis Hamilton
  5. Fernando Alonso

Tijden van de GP van Emilia-Romagna 2022

Zaterdag 23 april 2022
Sprintrace: 16:30 uur – 17:30uur

Zondag 24 april 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)