Q1 en Q2

Bij de start van de kwalificatie van de GP van Emilia-Romagna 2022 is de baan grotendeels opgedroogd. Daardoor kunnen de coureurs weer op droogweerbanden het asfalt op. Voor de Williams is het zelfs te heet geworden. De rem van Albon vliegt in brand en blaast daarbij zelfs de band op. Er ligt wat rommel op de baan, waardoor er even een rode vlag komt.

In de tweede sessie hangt de regen dreigend om het circuit heen. De coureurs voelen daardoor extra druk om snel een goede tijd te rijden. Sainz maakt daardoor een foutje en glijdt met zijn Ferrari in de muur. Zijn kwalificatie is afgelopen en hij zal morgen vanaf P10 starten in de sprintrace. Na een korte rode vlag is het weer harder gaan regenen. Dat betekent dat niemand zijn tijd nog kan verbeteren en beide Mercedessen uitgeschakeld zijn in Q2.

Q3

Al snel in Q3 zien we de derde rode vlag van de kwalificatie. Magnussen spint van de baan, maar kan meteen weer door. De vertraging is dus minimaal, maar de coureurs moeten hun snelle ronde afbreken. Ondertussen wordt de baan steeds droger en de tijden steeds sneller.

Met nog drie minuten te gaan komt er weer een rode vlag omdat Bottas zijn auto langs de baan moet parkeren. Verstappen zette vlak daarvoor de snelste tijd neer, ondanks dat hij van zijn gas moest voor Bottas. Na de laatste rode vlag gaat het weer meer regenen en glijdt Norris ook in de muur. Daardoor rijdt niemand meer een snellere tijd. Max Verstappen start morgen vooraan voor de sprintrace en zal Charles Leclerc naast zich hebben op de voorste startrij. Norris en Magnussen starten vanaf rij twee.

Kwalificatie van de GP van Emilia-Romagna 2022

 1. Verstappen
 2. Leclerc
 3. Norris
 4. Magnussen
 5. Alonso
 6. Ricciardo
 7. Perez
 8. Bottas
 9. Vettel
 10. Sainz
 11. Russell
 12. Schumacher
 13. Hamilton
 14. Zhou
 15. Stroll
 16. Tsunoda
 17. Gasly
 18. Latifi
 19. Ocon
 20. Albon

Tijden van de GP van Emilia-Romagna 2022

Zaterdag 23 april 2022
2e vrije training: 12:30 uur – 13:30uur
Sprintrace: 16:30 uur – 17:30uur

Zondag 24 april 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)