Het was een dramatisch weekend voor zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. Niet alleen eindigde hij in beide races buiten de punten, zijn teamgenoot Russell finishte vierde en oud-rivaal Verstappen zette hem op een ronde. De Brit keek vrijwel de hele race tegen de achtervleugel van de AlphaTauri van Pierre Gasly aan.

De AlphaTauri-coureur zat zelf vast achter de Williams van Albon. Zelfs toen de DRS aan ging, bleef deze volgorde ongewijzigd. ‘Hij zat vast achter mij en ik zat vast achter de Williams’, vertelt Gasly na de race. ‘Het is ongeveer het enige wat er de hele race gebeurde. Het was dus niet heel spannend en ook vrij frustrerend.’

Op de vraag of het moeilijk was om Hamilton achter zich te houden antwoordt de Fransman: ‘Ik zou niet zeggen dat het makkelijk was, maar het was ook niet heel moeilijk. Maar ik denk dat ik net zo gefrustreerd was als hij. Om wat voor reden dan ook, het was dit jaar zelfs met DRS moeilijk om in te halen.’

Nadat de coureurs voor de laatste keer over de finish reden, zei Toto Wolff over de boordradio tegen Hamilton dat hij het niet verdiende om in deze auto te rijden en dat ze er alles aan gaan doen om de auto te verbeteren.

Hamilton staat op dit moment op een teleurstellende zevende plaats in het kampioenschap met 28 punten. Zelf geeft Lewis al aan dat hij niet meer meedoet in de strijd om het kampioenschap.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)