Charles Leclerc wist aan het eind van de allereerste training in Miami de snelste tijd neer te zetten. Max Verstappen raakte zachtjes de muur in die training. Daardoor krijgt hij voor de zekerheid een nieuwe versnellingsbak voor deze 2e vrije training van de GP van Miami 2022. Het levert geen gridstraf op, maar het duurt wel langer voordat hij het circuit op kan.

Sainz begint goed aan deze training met de snelste tijd tot dan toe. Maar hij gaat harder dan zijn Ferrari aankan. Hij spint, glijdt de muur in en zijn training is vroegtijdig afgelopen. Een rode vlag volgt om de auto van Sainz op te ruimen.

Na de rode vlag kan Verstappen wegrijden uit zijn pitbox. Hij moet echter weer gelijk terugkeren omdat hij hydraulische problemen heeft die ervoor zorgen dat hij niet meer kan sturen. De problemen blijken zo groot te zijn dat hij niet meer naar buiten kan deze training. Hij zet geen rondetijd neer.

Mercedes lijkt goede upgrades meegenomen te hebben voor hun auto’s. In de eerste training eindigde Russell al met de tweede tijd en nu is hij het snelst in Miami. En ook Hamilton doet het goed met de vierde tijd. In de kwalificatie en in de race zullen we zien of Mercedes dit tempo vast kan houden. Charles Leclerc is tweede met een achterstand van een tiende en Pérez eindigt als derde met twee tienden achterstand op Russell.

2e vrije training van de GP van Miami 2022

  1. George Russell
  2. Charles Leclerc
  3. Sergio Pérez
  4. Lewis Hamilton
  5. Fernando Alonso

Hoe laat begint de F1 in Miami? De Nederlandse tijden

Zaterdag 7 mei 2022
3e vrije training: 19:00 uur – 20:00 uur
Kwalificatie: 22:00 uur – 23:00 uur

Zondag 8 mei 2022
Race: 21:30 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)