McLaren was sterk in de 1e vrije training met een vijfde tijd voor Lando Norris. Al snel in deze 2e vrije training van de GP van Monaco 2022 gaat het echter mis voor zijn teamgenoot Ricciardo. Rond het zwembad-gedeelte verliest hij de de controle over zijn McLaren en belandt hij hard in de muur. Er verschijnt daardoor een rode vlag.

Na de rode vlag rijden beide Ferrari’s direct naar plek één en twee. Net als in VT1, zitten de tijden van de Leclerc en Sainz nu ook weer dicht bij elkaar. De Red Bulls zitten nu wel wat verder van de snelste tijd af. Pérez heeft een achterstand van drie tienden en Verstappen is nog eens een tiende langzamer dan Pérez. Max heeft dus nog niet de snelheid over één rondje voor elkaar en zal morgen meer snelheid nodig hebben om voor pole position te strijden.

In de slotminuten gaan de teams over op de racesimulaties, waarbij ze met meer brandstof aan boord meerdere ronden achter elkaar rijden. In deze simulaties lijkt Red Bull net iets sneller te zijn, al is dat nog wel lastig te vergelijken aangezien beide teams niet op dezelfde banden de racerondes rijden. Ferrari lijkt nu over het algemeen nog wel in het voordeel te zijn dit weekend.

2e vrije training van de GP van Monaco 2022

  1. Charles Leclerc
  2. Carlos Sainz
  3. Sergio Pérez
  4. Max Verstappen
  5. Lando Norris

Hoe laat begint F1 in Monaco?

Zaterdag 28 mei 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 29 mei 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)