De coureurs zijn niet blij als ze het circuit op mogen voor de 1e vrije training van de GP van Monaco 2022. De nieuwe en zwaardere auto’s, gecombineerd met de grotere banden, zorgen ervoor dat de auto’s moeilijk door de straten van Monaco te navigeren zijn.

Veel coureurs roepen over de boordradio naar hun team dat ze grip missen of dat de auto onbestuurbaar is. Hamilton meldt: ‘Het hobbelt zoveel hier, ik word gek.’ Het lijkt er dus op dat na het positieve weekend in Spanje de problemen met porpoising weer terug zijn voor Mercedes.

Ferrari en Red Bull lijken relatief weinig last te hebben van deze moeilijkheden. Zowel Verstappen als Leclerc als Pérez zien we even rechtdoor schieten bij de eerste bocht, maar de twee teams zitten erg dicht bij elkaar aan de top van het rondetijdenbord. Tot nu toe lijkt McLaren het team te zijn die het dichtst achter Red Bull en Ferrari zit.

Charles Leclerc rijdt de snelste tijd in deze eerste vrije training. Pérez zit daar een paar tienden achter en Sainz doet er ook slechts zeven tienden langer over om over de finish te komen. Het gat naar Verstappen is iets groter, maar nadat hij rechtdoor ging in de eerste bocht, hield de Nederlander het voor gezien.

1e vrije training van de GP van Monaco 2022

  1. Charles Leclerc
  2. Sergio Pérez
  3. Carlos Sainz
  4. Max Verstappen
  5. Lando Norris

Hoe laat begint F1 in Monaco?

Vrijdag 27 mei 2022
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 28 mei 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 29 mei 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)