Tijdens de eerste vrije training vond er op 22 kilometer afstand van het circuit een explosie plaats met een grote brand als gevolg. Vlak voordat deze tweede training in Saoedi-Arabië begint, worden de coureurs en teams bijgepraat over de situatie, waardoor deze sessie een kwartier later begint dan normaal.

Waar de temperaturen nog hoger waren tijdens de eerste training, is het nu avond en zijn de omstandigheden vergelijkbaar met die van de kwalificatie en de race. In deze training moeten de teams dus zoveel mogelijk relevante data verzamelen. Dat blijkt echter niet altijd even makkelijk te zijn.

In het begin van deze training kiezen alle teams voor de medium banden. Op deze compound zet Leclerc gelijk een snelle tijd neer. Uiteindelijk kan Verstappen deze tijd met 0,002 seconde verbeteren. Hij heeft echter wel een aantal pogingen nodig om tijdelijk naar P1 te klimmen.

In het laatste half uur zien we steeds meer auto’s met zachte banden op de baan verschijnen. Leclerc probeert iets te dicht langs de muren te gaan en tikt daarbij de barrière op de apex aan. Zijn besturing is hierdoor kapot en zijn training zit er vroegtijdig op. Voor die tijd kon hij nog net een tijd neerzetten die hem naar de top van het rondetijdenbord brengt.

Door kleinere onderbrekingen kunnen Sainz en de Red Bulls geen snelle tijd op de zachte banden rijden. Deze coureurs kunnen, in tegenstelling tot Leclerc, wel racesimulaties rijden aan het eind van de training. We hebben dus nog niet de kwalificatiesnelheid van Verstappen en niet de racesnelheid van Leclerc gezien. Het kan dit weekend dus nog alle kanten opgaan.

2e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië 2022

  1. Charles Leclerc
  2. Max Verstappen
  3. Carlos Sainz
  4. Sergio Pérez
  5. Lewis Hamilton

Data en tijden van de GP van Saoedi-Arabië 2022

Zaterdag 26 maart 2022
3e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 27 maart 2022
Race: 19:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)