Zowel Max Verstappen als Carlos Sainz konden gisteren niet lang rijden in de 2e vrije training. Max had problemen met zijn Red Bull en Carlos had problemen met een muur die iets te dichtbij stond. Beide coureurs moeten flink aan de bak in de 3e vrije training van de GP van Miami 2022 om de verloren tijd goed te maken.

Verstappen kan twee snelle tijden neerzetten, voordat Ocon crasht en een rode vlag veroorzaakt. Na een onderbreking van tien minuten kunnen de auto’s het circuit weer op.

Gisteren waren de Mercedessen even snel als de Red bulls en Ferrari’s, maar vandaag lijken ze meer moeite met de hogere temperaturen te hebben en kunnen ze moeilijk bij de snelste tijden van de sessie komen. Het is later vandaag in de kwalificatie iets koeler, wat Russell en Hamilton zal helpen.

Max herstelt de schade van de misgelopen tijd van gisteren en rijdt zichzelf naar de derde tijd. Hij weet in de slotminuten nog meer schade te voorkomen. In zijn allerlaatste snelle ronde spint hij bijna tegen de muur, maar door hard te remmen houdt hij zijn Red Bull uit de muur. Pérez staat daar drie tienden voor zijn teamgenoot op P1 en Leclerc eindigt als tweede.

3e vrije training van de GP van Miami 2022

  1. Sergio Pérez
  2. Charles Leclerc
  3. Max Verstappen
  4. Fernando Alonso
  5. Sebastian Vettel

Hoe laat begint de F1 in Miami? De Nederlandse tijden

Zaterdag 7 mei 2022
Kwalificatie: 22:00 uur – 23:00 uur

Zondag 8 mei 2022
Race: 21:30 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)