Gisteren liep de tweede vrije training niet goed af voor Charles Leclerc. Hij reed tegen de muur aan, waardoor zijn besturing niet meer werkte en hij vroegtijdig moest opgeven. De Monegask kon hierdoor geen racesimulaties meer rijden. Verstappen kwam juist niet aan een kwalificatiesimulatie toe, dus er is nog genoeg werk voor beiden in deze laatste vrije training van dit raceweekend.

De Ferrari’s zijn de eerste auto’s op de baan en willen het hele uur gebruiken om de verloren tijd van gisteren goed te maken. Leclerc rijdt dan gelijk een tijd die hem het grootste gedeelte van deze training bovenaan het rondetijdenbord houdt.

Na iets meer dan een half uur in deze training gaat Verstappen ook op de zachte banden naar buiten. Na een paar opwarmrondjes zet hij even aan en gaat hij naar P1. Gedurende de training koelt de baan verder af en worden de tijden daardoor ook sneller. In de laatste minuten van de sessie weet Leclerc dan nog een fractie van een seconde sneller te gaan dan Verstappen. Kijkend naar de ronden van beide coureurs ziet de Red Bull er echter wel iets sneller uit. De kwalificatie zal dus een spannende strijd om pole position worden.

3e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië 2022

  1. Charles Leclerc
  2. Max Verstappen
  3. Sergio Pérez
  4. Carlos Sainz
  5. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Saoedi-Arabië 2022

Zaterdag 26 maart 2022
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 27 maart 2022
Race: 19:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)