Hoewel Toto Wolff misschien klinkt als de Terminator, heeft de teambaas van Mercedes heus wel emoties. Toen bekend werd dat Romain Grosjean niet meer terug in een F1-auto zou klimmen na zijn crash, vond Toto dat maar sneu. ‘We wilden niet dat zijn ongeluk zijn laatste moment in een F1-auto zou zijn’, zegt de grote baas. Daarom beloofde hij Romain dat hij in een Mercedes mocht rijden, als Haas hem niet meer de kans zou geven om een ritje in een F1-auto te maken. Mercedes voegt nu daad bij het woord: op 27 en 29 juni mag Grosjean in de 2019-auto van Mercedes rijden op Paul Ricard.

De crash in Bahrein

Romain Grosjean crashte hevig tijdens de GP van Bahrein in november vorig jaar. Wonder boven wonder stapte hij uit het vurige wrak, maar hij moest door zijn verwondingen de laatste twee races van het seizoen missen. Dit jaar rijdt Grosjean in de IndyCar. Zijn laatste ervaring in een F1-auto was dus een angstaanjagende. Mercedes vindt dat niet oké, dus bieden ze hem een stoeltje aan in Frankrijk, op het circuit van Paul Ricard. Op 27 juni, de dag van de GP van Frankrijk, mag hij een aantal demonstratierondjes rijden en op 29 juni rijdt hij een volledige testdag.

Grosjean is blij

Grosjean zegt: ‘Ik ben Mercedes en Toto erg dankbaar voor de kans. De eerste keer dat ik hoorde van de mogelijkheid om een Mercedes te rijden, was toen ik in een ziekenhuisbed in Bahrein lag, toen Toto tegen de media sprak en de uitnodiging verstrekte. Dat nieuws vrolijkte me toen erg op. De F1 kreeg in 2020 geen kans om in Frankrijk te racen, door Covid. Dus het rijden in een Mercedes bij de GP van Frankrijk in 2021 en daarna meedoen aan een test op Circuit Paul Ricard, mijn thuiscircuit, dat wordt heel speciaal.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)