De geruchten deden al langer de ronde, maar de kogel is nu echt door de kerk, het gaat echt gebeuren: Alfa Romeo in de Formule 1! Alfa maakt komend seizoen, na een afwezigheid van 30 jaar, haar terugkeer in de F1. Dit doen ze door een samenwerking met het team van Sauber aan te gaan. Het team gaat officieel Alfa Romeo Sauber F1 Team heten. De samenwerking tussen Sauber en Ferrari zal hierdoor nog sterker worden. Waar Sauber nu nog Ferrari-motoren uit 2016 had, zullen ze volgend jaar met de nieuwste motoren gaan rijden.

Alfa Romeo in de Formule 1, hoe cool is dat?

Het is waarschijnlijk dat het Alfa Romeo Sauber F1 Team als een soort juniorteam van Ferrari gaat fungeren. Net als Toro Rosso en Red Bull samenwerken. En zoals Toro Rosso de jonge coureurs voor het topteam van RB aanlevert, zal Alfa Romeo ook jonge coureurs kennis laten maken met de Formule 1. Dat zou kunnen betekenen dat we volgend jaar de talenten Leclerc en Giovinazzi als vaste coureurs gaan zien. Al is dat nog niet bevestigd door Sauber.

Voor Sauber kan de samenwerking trouwens de redding van het team zijn. Door de verouderde motor en brakke auto liepen ze gemiddeld twee tot drie ronden achter op de leider van de race. Dit seizoen scoorden ze dan ook slechts vijf punten, waardoor ze kansloos als laatste eindigden in het kampioenschap. Met een motor die up-to-date is, een goede samenwerking met Ferrari en talentvolle coureurs kunnen we volgend seizoen een Formule 1-auto verwachten die wel wat potten zou kunnen gaan breken.

‘We zijn blij om Alfa Romeo bij ons team te mogen verwelkomen’, zegt de baas van Sauber Pascal Picci. ‘Alfa Romeo heeft een rijke historie als het gaat om Grand Prix-racen. We zijn trots dat zo’n internationaal gerenommeerd merk ervoor heeft gekozen om samen te werken met ons.’ Max Verstappen zal nog niet veel te vrezen hebben van de nieuwe combinatie, maar een plek in de middenmoot moet zeker mogelijk zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Lees meer over formule 1