Omstandigheden zijn in het begin van de tweede vrije training beter dan bij de ochtendsessie, maar al na een klein half uur, kon het publiek in Monza de poncho’s tevoorschijn halen.

Rondvliegend grind

Waar in de eerste sessie veel coureurs het lastig hadden met de eerste chicane, blijkt dat in de tweede training niet anders te zijn. Ook de tweede chicane is geen makkie voor de coureurs. Daar komen ze erachter dat het grind aan de buitenkant niet vastgelijmd is. Ongeveer elke ronde laat de regie een shot zien van een auto die met twee wielen door het grind gaat. Leuk shot natuurlijk, maar hierdoor beslist de wedstrijdleiding wel om de rode vlag te zwaaien en het grind dat op de baan ligt te laten verwijderen. Hiervoor beschikt het circuit in Monza over zo’n schoonmaakwagentje die je ook wel eens door de stad ziet rijden na een groot evenement. Wij denken dat hij sneller over de baan ging dan de Williams, maar dat terzijde.

Vergelijkbaar weer als op zondag

Met nog 44 minuten op de klok, wordt de rode vlag weer opgeborgen en kunnen de auto’s weer de baan op. De coureurs gaan ondanks dat het miezert, naar buiten op slicks, waarna ze blijven klagen over de regen. Terwijl het in de pitstraat regent, valt er op een groot gedeelte van het circuit geen tot weinig regen. En zo wordt het weer van zondag ook voorspeld. Vandaar dus ook dat de 2e vrije training een erg belangrijke training is. Het belooft in ieder geval veel goeds voor de race op zondag. Voor Lando Norris is het een rustige vrije training. Wegens een olielek kan de Brit alleen het laatste kwartier het circuit op.

Na veel long runs van alle coureurs, is het uiteindelijk Charles Leclerc die weer het snelst is in de vrije training. Op minder dan een tienden van een seconde komt Lewis Hamilton, met daarachter – op twee tienden van Leclerc –  Sebastian Vettel. Max Verstappen eindigt als vijfde na zeventien rondes op de softs en 38 rondes op de mediums. Een prima voorbereiding voor de Nederlander.

2e vrije training van de GP van Italië 2019

01. Charles Leclerc
02. Lewis Hamilton
03. Sebastian Vettel
04. Valtteri Bottas
05. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Italië 2019

Zaterdag 7 september 2019
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur
Zondag 8 september 2019
Race: 15:10 – 17:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool / F1

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1