Voorafgaand aan het raceweekend in Singapore, werd er al meer duidelijk over wat er in het volgende seizoen staat te gebeuren. Robert Kubica maakte bekend te stoppen aan het einde van dit seizoen bij Williams F1-team. Daarnaast kwam Haas naar buiten met het nieuws dat Grosjean en Magnussen ook in 2020 voor het Amerikaanse team rijden.

Er liggen veel bladeren op de baan in Singapore tijdens de eerste vrije training. Het doet je denken aan een bos in de Ardennen. Naarmate het weekend vordert, zullen de bladeren ruimte gaan maken voor rubber waardoor de auto’s steeds meer grip zullen hebben en snellere tijden zullen rijden.

De Ferrari van Charles Leclerc kent problemen. Bij het terugschakelen voor de laatste chicane klinkt er een harde knal en daarna blijft de Ferrari stil. Leclerc kan nog wel zijn auto naar de pits laten rollen, maar zijn eerste vrije training zit er eerder op dan gedacht. Later blijkt dat zijn Ferrari een nieuwe versnellingsbak nodig heeft voor de rest van het weekend.

Ook voor Valtteri Bottas komt er eerder een einde aan de vrije training. Hij spint nadat hij onder de tribune doorrijdt en belandt in de muur. Hiermee veroorzaakt de Mercedes-coureur een rode vlag-situatie.

Met nog een kwartier op de klok, mochten de F1-auto’s weer losgelaten worden. In zijn eerste ronde na de code rood, test Lando Norris even de uitloopstrook waardoor er kortstondig geel is in de tweede sector. Wat opviel bij Mercedes, is dat ze veelal rondes reden op harde banden. Ook met deze banden onder de auto, reden de Mercedessen snel rond het Marina Bay Circuit.

Uiteindelijk rijdt Max Verstappen de snelste tijd op de zachte compound, daarachter Sebastian Vettel ook op de softs en op de derde plek Lewis Hamilton op de harde banden. Ook Bottas reed zijn snelste tijd op de hards waarmee hij de vierde plek bereikt. Alexander Albon sluit de top vijf af op de softs.

1e vrije training van de GP van Singapore 2019

01. Max Verstappen
02. Sebastian Vettel
03. Lewis Hamilton
04. Valtteri Bottas
05. Alexander Albon

Data en tijden van de GP van Singapore 2019

Vrijdag 20 september 2019
2e vrije training: 14:30 – 16:00 uur

Zaterdag 21 september 2019
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 22 september 2019
Race: 14:10 – 16:10 uur

Foto: F1 TV

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1