De auto’s van Toro Rosso worden na de zomerstop door meer mensen gebruikt dan een koffiezetapparaat op maandagochtend. In drie races hebben vier coureurs in de STR12 gereden. Tijdens de laatste race in Austin was Gasly afwezig door verplichtingen in een andere raceklasse en daarom mocht Kvyat weer terugkeren bij het team. Hij reed een uitstekende race op het Circuit of the Americas en was constant een stuk sneller dan Hartley, die Carlos Sainz verving.

Een logische stap zou zijn om Hartley hartelijk te bedanken en Kvyat te laten racen tijdens de komende GP van Mexico. Maar Helmut Marko, de baas van de overkoepelende Red Bull-organisatie, heeft andere plannen. Hartley krijgt met slechts één race ervaring nog een kans om zijn talenten te laten zien. Bij Toro Rosso zijn ze blijkbaar nog niet klaar met het vernederen van de arme Rus.

Zullen we even in de schoenen van Kvyat stappen?

Je bent aan de kant gezet bij het team waar je al eerder naar gedegradeerd bent. Vervolgens krijg je door een aantal toevalligheden nog een kans om jezelf te bewijzen. Je doet wat je moet doen, finisht tiende en laat daarmee zien dat je nog niet vergeten bent hoe je punten moet scoren. En dan word je vervangen door iemand met slechts een race ervaring. Je zou haast denken dat Toro Rosso niet op benzine, maar op het leed van Russische coureurs rijdt.

Een grappige statistiek laat ons zien dat Max elke race heeft gewonnen waarin Kvyat gedegradeerd is. Dus wellicht is het niet rot van Helmut Marko bedoeld, maar gewoon een tactiek om Max Verstappen de volgende race te laten winnen.

Reacties

 • Ferrarifan heeft op 12 november 2017 geschreven:

  Puur toeval. Ik wens hem sterkte. Hopelijk kan hij nog een plekje bij Williams bemachtigen.
  Ik gun het hem van harte. Rijders als hij maken de sport interessant.

  FORZA TORPEDO!!!

  Reageer
 • Carel heeft op 25 oktober 2017 geschreven:

  Dit is gewoon een boycot. Rusland moet zich eerst maar eens uit De Krim en de Ukraine terugtrekken.

  • UltimateLF heeft op 12 november 2017 geschreven:

   Wat een onzin…. wat moet een Oostenrijks team zich in die Rusland discussie mengen? Er moet worden gekeken naar talent. En dat heeft Kvyat zat. Torro Rosso is dom bezig.

   Ze zitten in de strijd om de zesde plek in het kampioenschap (wellicht 5de, maar Williams inhalen is lastig).

   Hoe kun je dan 2 rookies aannemen en die ook in 2018 door laten gaan?
   Geen slimme zet.

   Ik heb medelijden met die gozer. Hij is echt een baasje. Hij liet zich niet kennen en is nog slim ook. Hij heeft veel kennis van zijn sport.
   Hij heeft zelf ooit een keer terechte opmerkingen gemaakt over de slinkse propaganda in Russische media.
   En hij liet zich niet wegzetten door Vettel (en ik ben machtig fan van Seb).

   Hij spreekt zelfs 5 woorden Nederlands. Waarom moet Danill door de strijd tussen de fascistische EU en de communistische Rusland hier het slachtoffer van zijn? Kan hij er wat aan doen dat hij in zo’n rotland geboren is?

   Dat heeft geen reet te maken met Formule 1, deze anti-Rusland politiek.

   Ik mag Putin ook niet, maar we hebben nog steeds een Russische GP. Kunnen ze beter die boycotten, want dat is een lelijk Tilkedrome circuit.

   Reageer
  Reageer
 • Mich Steal heeft op 24 oktober 2017 geschreven:

  Ik had het al gezegd toen Kvyat zij dat hij na de race in Austin duidelijkheid zou eisen van Marko, dat dit geen goed idee was het zo in de media te verwoorden. Wel bij deze Kvyat, is het nu duidelijk genoeg?

  • Clark Sun heeft op 12 november 2017 geschreven:

   Wat is duidelijk? Dat Franz Tost een eikel is, en Helmut Marko ook?
   Ja, dat weten we wel. Ik heb echt geen respect meer voor RedBull Racing.

   Zo ga je niet met je rijders om.
   Zonder Sebastian Vettel waren ze nergens. Dus ze mogen beter wat bescheidener worden.

   Wie gaat er nou 2 noobs laten rijden (en echt, ik respecteer ze wel, maar toch) als je een strijd aan het voeren bent om de zesde plek?

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear