Aan het begin van het vorige seizoen leek de carrière van Kvyat niet te stoppen. Een zitje bij Red Bull en jong genoeg om daar hele mooie dingen te gaan doen. Die mooie tijden lijken voor de Rus alweer eeuwen geleden. Na zijn demotie bij Red Bull anderhalf jaar geleden, waar Verstappen hem verving, moet hij door tegenvallende prestaties nu ook al het veld ruimen bij het kleine zusje Toro Rosso.

Wie gaat hem vervangen?

De jonge derde rijder van Red Bull Pierre Gasly zal het stoeltje de komende twee races overnemen. Of Kvyat daarna nog terug mag keren is nog maar de vraag. In het persbericht wordt vermeld dat ‘hij wel onderdeel van de Red Bull-familie blijft’. Verder wordt dit vooral bepaald op basis van de prestaties van Gasly, die deze races als een auditie voor een stoeltje volgend jaar mag beschouwen. Met het vertrek van Sainz naar Renault, is het dus goed mogelijk dat we volgend jaar twee kersverse coureurs bij Toro Rosso zien.

De demotie van Daniil Kvyat is voornamelijk te wijten aan de tegenvallende resultaten dit seizoen. Waar zijn teamgenoot al 48 punten binnen wist te halen en een knappe vierde plek in de afgelopen race, moet Kvyat het met slechts vier punten en een crash in Singapore doen. Deze laatste fout was ook gelijk de druppel doorzichtige vloeistof die het glas deed overlopen.

Voor Gasly is het een mooie kans om zijn kwaliteiten te laten zien. Hij mocht tijdens de testen in Hongarijë al in actie komen, maar nu kan hij ook tonen wat hij in een echte Formule 1-race voor elkaar kan boksen, of in dit geval rijden. Aankomend weekend gaan we zien of hij beter presteert dan Kvyat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Lees meer over formule 1