We vermoeden dat de keuze om Netflix aan te stellen als documentairemaker geen betere uitwerking had kunnen hebben voor de F1. Je hebt inmiddels al honderden keren gelezen dat het meer publiek heeft aangetrokken en dat Liberty Media er nu bakken geld mee verdient. Dat is interessant voor nieuwe teams, maar ook het zicht op duurzame brandstof kan aanlokkelijk zijn voor merken.

De baas van Ford Performance, Mark Rushbrook, sprak met Motorsport.com over een mogelijke terugkeer van Ford in de sport. ‘F1 is zeker sterk aan het groeien, zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd. Ze zijn zeer succesvol geweest in het neerzetten van geweldig racen en geweldige competitie. Het is nog steeds de top van de autosport, maar ze hebben een nieuw publiek weten te bereiken met iets als Drive to Survive.’

Formule geen-uitstoot

Rushbrook meent dat er verschillende redenen zijn voor Ford om te overwegen weer in de F1 te gaan rijden. ‘Als bedrijf racen we voor de innovatie, de uitwisseling van techniek, de kans om te leren, maar ook voor marketingdoeleinden. Het is zeker veranderd en het is ook zeker het overwegen waard.’ Ford zou bijvoorbeeld in 2026 kunnen instappen, wanneer de F1 de eerste stap zet richting emissievrij rijden.

‘Het is onze verantwoordelijkheid om [de regels voor 2026] te bestuderen en te begrijpen. Dan kunnen we een beslissing nemen of het ergens op slaat.’ Ze hebben in ieder geval nog even de tijd om erover na te denken. In 2030 doet het feest der duurzaamheid zijn intrede in de F1: dan wil de sport volledig rijden op emissievrije brandstof. Ook Ford-concurrent General Motors heeft al aangegeven van de partij te willen zijn, met Cadillac en Andretti.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear