We kruipen alsmaar dichter bij het begin van een nieuw F1-seizoen. Zoals altijd gaat dat gepaard met een vaste planning. De vakantiefoto’s van coureurs worden ingewisseld voor trainingsvideo’s en een maandje van te voren laten teams de nieuwe auto’s zien. Red Bull doet dat laatste op vrijdag 3 februari in New York. Dat is best een vreemde locatie wanneer je fabriek in Engeland staat en je team uit Oostenrijk komt.

Natuurlijk, F1 is ontzettend populair in de Verenigde Staten, dus je hoeft er niets achter te zoeken. Maar wat als we dat voor de gein wel doen? Wat als we de recente uitspraken van het Amerikaanse Ford combineren met de locatie van Red Bull? Ford gaf eerder aan de F1 ‘het overwegen waard’ te vinden. Gaat Red Bull vrijdag vertellen dat ze een nieuw motormaatje hebben gevonden?

Samenwerking tussen Red Bull en Ford

Ford en Red Bull werken samen in de WRC, zo rijdt er een Ford Puma met mooie stickers van de blikjesfabrikant. Daarnaast is Red Bull nu zijn eigen motorleverancier, maar ze hebben altijd gezegd best open te staan voor samenwerkingen. Zo waren ze al best ver met Porsche, voordat de twee partijen toch besloten niet samen te werken.

Niets is zeker. Zo is er ook nog Honda die er geen geheim van maakt weer in de F1 te willen stappen, maar dit wil niet meteen zeggen dat ze met Red Bull Racing in zee gaan. Ook kan het zijn dat Red Bull Powertrains het echt helemaal zelf gaat doen. Vrijdag weten we in ieder geval voor deze theorieën kloppen of dat het slechts wilde ideeën zijn.

Niet de enige met dit idee

F1-journalist Vincenzo Landino van Qualifier deelt zijn theorie: ‘Ik heb van enkele van mijn contacten vernomen dat Ford op dezelfde datum enkele contentmakers en influencers naar New York City stuurt. Toeval? Ik denk het niet. Ik zeg het hier als eerste: Red Bull Ford wordt aangekondigd bij de lancering van de Red Bull F1-kleurstelling in New York City aanstaande vrijdag.’

Op 3 februari komen we erachter of deze ideeën waar zijn. Nog wat theorieën om het af te leren? Ford leverde F1-motoren aan Stewart GP, wat uiteindelijk Red Bull werd. Daarnaast zou Max niet de eerste Verstappen zijn die met een Ford-motor rijdt. Jos deed dat in 1998 al voor Stewart. Tot slot zitten alle letters van het woord ‘Ford’ in de naam Oracle Red Bull Racing F1-team. Toeval? Wij denken van niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)