De aankomende Formule E-race in China is geannuleerd om de gezondheid en de veiligheid van het personeel, de coureurs en de toeschouwers te waarborgen. De ePrix zou volgende maand plaatsvinden in Sanya, zo’n 1.700 kilometer rijden van Wuhan. Het besluit valt na overleg tussen de FIA, de Wereldgezondheidsorganisatie, de gemeente van Sanya en lokale partnerbedrijven. De organisatie gaat kijken naar een alternatieve datum voor de race die normaal 21 maart gereden zou worden.

De beslissing kan invloed hebben op de GP van China. De vierde GP staat op 17 tot en met 19 april op de agenda, dat is minder dan een maand na de ePrix. Het Shanghai International Circuit is een van de grootste locaties van het jaar met een capaciteit voor meer dan 200.000 mensen en bovendien is Wuhan is dichterbij Shanghai dan Sanya. FIA meldt dat ze de situatie omtrent het coronavirus monitoren en dat er op dit moment nog geen beslissingen genomen zijn over de GP van China.

De laatste keer dat de FIA een race schrapte, was in 2011. Toen werd de GP van Bahrein afgeblazen vanwege protesten in het land. Voor nu lijkt de race nog door te gaan, maar we achtten de kans vrij groot dat dit verhaal nog een staartje krijgt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)