Red Bull heeft op Silverstone twee rondes gereden met de nieuwe halo, de hoofdbescherming voor de F1-coureurs. Pierre Gasly – actief in de F2 en back-up voor de F1 – probeerde het ding uit. Het team kon ook meekijken via een eye tracker. Zodat Red Bull precies kon zien wat Gasly zag. Of beter gezegd niet zag. De beperking van de halo viel volgens de coureur heel erg mee, hij zag alleen net boven zijn gezichtspunt een soort driehoekige vorm. Anders, maar niet per sé slecht. Maar of we een halo in de F1 gaan zien?

Op de vraag of Pierre Gasly het ook echt ziet zitten antwoordt hij: ‘ik ben er niet helemaal van overtuigd, de F1 staat voor mij te boek als een sport met open cockpit’. Daar heeft hij natuurlijk een goed punt, naast dat het er ook gewoon een beetje maf uitziet. Hij is overigens niet de eerste die zijn twijfels over de halo uitspreekt. Ferrari-coureur Sebastian Vettel, Red Bull chef Christian Horner en Guenther Steiner van het Amerikaanse Haas zetten ook hun vraagtekens bij de halo.

Volgende seizoen al de halo in de F1?

In eerste instantie zou de halo geïntroduceerd worden tijdens het nieuwe seizoen, maar het is mogelijk dat de F1 Strategy Group hier dan toch vanaf gaat zien. Hoewel de kans groot is, dat dan de FIA natuurlijk weer zijn regeltjesboek erbij pakt en naar het woord: veiligheid wijst.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear