Zonder ingrijpende wijzigingen in de reglementen volgend jaar is de kans aanwezig dat de dominantie van Mercedes onverminderd doorzet. Hierdoor kan Lewis Hamilton de meest succesvolle F1-coureur aller tijden evenaren als het gaat om het aantal wereldtitels. Michael Schumacher heeft op dit moment zeven titels op z’n naam staan. Hamilton beschouwt Mercedes-teambaas Toto Wolff als een sleutelfactor in zijn reeks van overwinningen. Mocht Toto vertrekken, dan zet Hamilton vraagtekens bij zijn toekomst bij Mercedes, zo concludeert het Engelse Express.

Er zal op den duur een vervanger moeten komen voor de 73-jarige FIA-president Jean Todt. De meest voor de hand liggende kandidaat is Toto Wolff. Hij leidde de zilveren pijlen immers naar een record van zes opeenvolgende kampioenschappen. Hamilton ziet dit echter liever niet gebeuren. ‘Je moet als bedrijf de juiste mensen op de juiste plekken hebben zitten. Hij is en was altijd de juiste persoon, hij is de perfecte match. Dus natuurlijk wil ik niet dat hij vertrekt, vooral als ik in de sport blijf. Uiteindelijk is het zijn eigen keuze’, zegt Hamilton tegen Express.

‘Het kan verkeerd aflopen’

‘Het is een lastige. Ik steun iedereen in mijn team. Ik weet ook dat als je te lang op dezelfde plek blijft, dat dat ook niet altijd positief is. Ik wil altijd dat mensen hun vleugels spreiden en doen wat het is beste is voor hun carrière. Ik weet niet wat het beste is voor hem. Dat weet alleen hij.

‘Als er een nieuw persoon komt en die wil het op zijn manier doen, dan kan het vaker wel dan niet verkeerd gaan. Maar goed, dit team bestaat niet uit één persoon. Het is een grote groep mensen, en die gaan niet allemaal vertrekken. Zij zullen nog steeds hun werk kunnen blijven doen. Dat is het belangrijkste voor mij’, aldus Hamilton.

Let wel dat dit allemaal nog voornamelijk speculaties zijn. Zo suggereren verschillende media dat Hamilton graag flirt met Ferrari en dat hij, als het zover is, daar graag zijn carrière zou willen afsluiten. Mocht Toto Wolff besluiten om voor een positie als FIA-president te kiezen, dan zal Ferrari er als de kippen bij moeten zijn om Hamilton te contracteren. Maar ja, wie moet er dan plaatsmaken bij Ferrari? De jonge, vechtende Leclerc of de ervaren Vettel die doorgaans goed door een deur kan met Hamilton?

Foto: Daimler AG

Reacties

  • Chris heeft op 27 november 2019 geschreven:

    Weinig kans dat Hamilton naar Ferrari gaat. Leclerc is veel jonger en de toekomst en Vettel is ongeveer even oud als Hamilton, dus net zoals hij al op leeftijd vergeleken met de nieuwe generatie zoals Max en Leclerc, zet je Hamilton in een Ferrari dan gaat die echt niet sneller.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear