Hoewel Honda een solide eerste jaar met Red Bull draaide, was het voor Max Verstappen niet het topjaar waar hij op hoopte. Het was vergelijkbaar met vorige seizoenen: Verstappen imponeert met geweldige acties, maar kan niet op tegen het machtige Mercedes. Dan moet het maar in 2020 gebeuren en zoals Verstappen al zei op het FIA-gala: ‘De start van 2020 wordt bepalend voor mijn toekomst.’ Gelukkig sprokkelde hij genoeg punten bij elkaar om wat spaarcentjes te krijgen. Dit is het geschatte salaris van Max Verstappen.

Hoeveel verdien je eigenlijk als je drie overwinningen boekt, het veld naar huis rijdt in Brazilië en je op Hockenheim de enige blijkt te zijn die goed om kan gaan met de weersomstandigheden? We stuiten op een bericht van Sportnieuws waarin zij bronnen als Quote en The Daily Mirror aanhalen. Het laatste medium beweert dat het vaste salaris van Max Verstappen neerkomt op 11,5 miljoen euro. En dat is nog maar het begin.

De prestaties omgerekend naar het salaris van Max Verstappen

Daarnaast zijn er premies voor de prestaties van Verstappen, volgens Quote. Zo schrijft hij per gewonnen punt in het kampioenschap 50.000 dollar bij. Daar nog eens bovenop komt een extra bonus van 250.000 dollar per overwinning. Verstappen eindigde dit seizoen met 278 punten in het kampioenschap wat hem een totaal van 13,9 miljoen dollar oplevert. Dan komen daar nog de drie overwinningen bovenop, wat goed is voor 750.000 dollar.

Voor zijn prestaties verdient Verstappen dus 14.650.000 dollar, wat omgerekend zo’n 13.250.000 euro is. Onder aan de streep komt het salaris van Max Verstappen uit op 24.750.000 euro. Niet slecht voor iemand van 22 jaar. En dat zijn nog maar de bedragen die Verstappen ziet verschijnen van Red Bull. Sponsoren Jumbo, Exact en G-Star Raw mogen ook de knip trekken. Reken daar dus nog flink wat centjes bij.

Reacties

  • André heeft op 15 december 2019 geschreven:

    Slaat helemaal nergens meer op!!

    Reageer
  • Dolf heeft op 11 december 2019 geschreven:

    daarom woont de brave borst ook in Monaco….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)