Om te beslechten wie een grote waffel heeft en wie écht goed kan rijden, kun je altijd met vrienden, familie of collega’s een kartbaan opzoeken. Binnenkort komt daar in Utrecht een alternatief bij: simracen in een officieel F1-gamecentrum. Je kunt het met maximaal twintig mensen tegen elkaar opnemen om te kijken wie het snelst is.

Het centrum heet The Official F1 Racing Centre en is gevestigd aan de Hertogswetering in Utrecht. Voor 22 euro per persoon mag je in de simulator klimmen en deelnemen aan het raceweekend. Je rijdt dus een training, een kwalificatie en de race zelf. Met 60 simulatoren betekent dat er drie volledige grids neergezet kunnen worden.

Simracen in Utrecht: binnenkort met F1 2020

Bij de opening op 1 juni draaien de pc’s in het Racing Centre de game F1 2019. Vanaf 10 juli maken Zandvoort en Hanoi hun entree wanneer men F1 2020 installeert. De simulatoren zijn voorzien van Fanatec-stuurtjes en -pedalen, tonen de game op 4K-schermen en voor wat extra realisme en verkoeling blazen ventilatoren op de gezichten van de racers.

‘Fans kunnen hier racen tegen vrienden, familie en andere bezoekers, onder begeleiding van opgeleide “e-marshals”. Die zorgen tevens dat de vanuit de overheid opgelegde richtlijnen van het RIVM tijdens de COVID-19-pandemie worden gehandhaafd’, aldus de organisatie van het F1-gamecentrum. Je kunt nu al reserveren op de website.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear