Om wat stoom af te blazen na zijn eerste F1-seizoen zonder raceoverwinning ooit, huurde Hamilton een Nissan Skyline R34 GT-R om even flink door Japan te boenderen. Voorzichtig met de huurauto was de coureur niet, want na flink wat donuts kwam de bandenrook zelfs via de versnellingspook de cabine in. De verhuurder van de GT-R blijkt achteraf niet zo gecharmeerd te zijn van het rijgedrag van de Brit.

Verhuurder Omoshiro Rent-a-Car laat op Instagram en Twitter weten dat Hamilton geen toestemming had om de GT-R zo af te raggen en het bedrijf keurt het gedrag af: ‘We verbieden dit soort rijgedrag. Dit is een vreselijke actie die gedaan is zonder onze toestemming.’

‘Ik hou ervan om op het circuit te rijden, maar ik maak uitzonderingen’, zet Hamilton bij de video op Instagram. Het is niet duidelijk of er nog consequenties aan komen voor Hamilton, net als het nog niet duidelijk is of er überhaupt wat kapot is aan de auto. Vanuit Hamilton is er nog geen reactie.

De reactie van de verhuurder

De Nissan Skyline R34 GT-R in kwestie heeft een 2,6-liter motor (de RB26 voor de kenners). Die produceert een vermogen van 280 pk en een koppel van 397 Nm. Op de website van Omoshiro zien we dat je omgerekend 190 euro kwijt bent voor zes uurtjes in de GT-R. Voor een hele dag ben je zo’n 330 euro kwijt. Maar als ze na elke sessie de boel moeten repareren, gaan de prijzen snel omhoog.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie