Komend weekend kun je kijken naar de GP met de lastigste naam van het jaar. Het is de Worcestersaus onder de races. Officieel is het de Formula 1 Rolex Gran Premio del Made in Italy e dell’Emilia Romagna 2022. Laten we ‘m simpelweg noemen bij de naam van het circuit: Imola. Het is de eerste Grand Prix die dit jaar in Europa verreden wordt en dat betekent normaal gesproken dat de teams de eerste grote upgrades voor hun auto meenemen.

Naast meer snelheid vinden zal Red Bull ook de eerdere problemen met de brandstoftoevoer op moeten lossen om dit jaar nog kans te maken op één van de twee titels (het constructeurs- of rijderskampioenschap). Toch temperen de teams de verwachtingen en geven zowel Ferrari als Red Bull en Mercedes aan dat de upgrades wel mee zullen vallen. In het verleden bleek al dat je van dit soort uitspraken niet altijd kunt uitgaan.

In Imola zal het ook lastig worden om een duidelijk beeld van de upgrades te krijgen. Ten eerste is er komend weekend een sprintrace-format. We zagen vorig jaar in Groot-Brittannië en in Italië hoeveel chaos zo’n weekend kan veroorzaken.

Daarnaast is er ook nog een redelijke kans op regen voorspeld voor de vrijdag en zondag. Als het nat wordt, zullen we voor het eerst een regenrace zien met deze generatie auto’s. Het is op dit moment nog lastig te voorspellen hoe de auto’s, met hun drastisch gewijzigde aerodynamica, reageren op een natte race. Er zijn dus genoeg ingrediënten aanwezig om een spectaculaire GP van Emilia-Romagna 2022 te verwachten.

Hoe laat begint de F1? Nederlandse tijden van de GP van Emilia-Romagna 2022

Vrijdag 22 april 2022
1e vrije training: 13:30 uur – 14:30uur
Kwalificatie: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 23 april 2022
2e vrije training: 12:30 uur – 13:30uur
Sprintrace: 16:30 uur – 17:30uur

Zondag 24 april 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)