Wat zullen ze gelachen hebben bij McLaren toen Piastri reageerde op de welbespraakte Tweet (want zo heette dat vroeger) van Alpine. Waarschijnlijk heeft het team te hard gelachen, want in Amerika staan aan precies de andere kant van het spectrum. Daar houdt tweevoudig Indycar-kampioen Alex Palou de gemoederen bezig. Spaanse Indycar-kampioen weigert om in de F1-auto te stappen.

Het getouwtrek om Palou begon in 2021. Aan het einde van dat jaar wilde Palou overstappen van het Indycar-team van Chip Ganassi naar Arrow McLaren IndyCar Team. Palou wilde zo’n F1-auto wel eens uitproberen en misschien zelfs een gooi doen naar een zitje in de F1. Daar stak Ganassi een stokje voor. Hij stapte naar de rechtbank en won.

De Indycar-kampioen laat zijn F1-droom bij McLaren varen

Ganassi en McLaren besloten later dat Palou voor Ganassi ging racen in de Indycar maar dat de Spaanse coureur wel reserve-coureur werd voor McLaren. In die rol mocht Palou opdraven tijdens de GP van Amerika 2022. Daar reed hij tijdens de eerste vrije training.

Alex Palou McLaren

Alex Palou tijdens de eerste vrije training voor de GP van Amerika 2022 | Foto: © McLaren

Dit jaar zou Palou helemaal overstappen naar McLaren. Maar nu gaat de coureur daar zelf voor liggen. Hij wil geen F1-coureur meer worden en ziet niet in wat een transfer naar McLaren hem oplevert. Hij wil lekker bij Ganassi blijven, wat goed te begrijpen is. Palou won in 2021 het kampioenschap, werd vorig jaar vijfde en won dit jaar voor de tweede keer de titel. De bestgeklasseerde McLaren, Pato O’Ward, werd dit jaar vierde in de Indycar.

Omdat Palou wel klaar is met de F1, wil hij ook niet het overige testwerk voor het F1-team van McLaren uitvoeren. Zijn volgende oefenwerk staat gepland voor deze week. Palou zou tijdens een vrije training in Singapore mogen laten zien wat hij kan. Die kans laat hij schieten: ‘Ja, het plan is veranderd. Ik ga naar geen een F1-race toe’, zegt de coureur tegen The Race.

Reactie van McLaren

Je kunt je voorstellen dat de baas van McLaren Racing, Zak Brown, baalt. McLaren heeft dus ook besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen de coureur. Het niet komen opdagen van Palou zal nog wat extra zout in de wonden strooien. Volgens Brown moet Palou verplicht naar Singapore komen.

Brown weet echter vrij zeker dat Palou niet komt opdagen, al heeft het team nog wel ‘een hotelkamer voor hem geboekt’. Die kamer blijft dus naar alle waarschijnlijkheid leeg. Wie er in de plaats van Palou gaat rijden, is nog niet bekend. De kans is groot dat O’Ward alsnog wordt ingevlogen. Ook Mick Schumacher heeft in zijn rol als Mercedes-testcoureur kans.

Advertentie

Reacties

  • Robbie heeft op 13 september 2023 geschreven:

    Hij heeft groot gelijk, wie wil er nu naar die grote kleuterklas toe. Blijf lekker in de VS

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie