Het zat er al een beetje aan te komen voor de Canadees en Williams kon er zelf ook niet meer omheen. Nicholas Latifi zal na dit seizoen afscheid nemen van het Formule 1-team van Williams. We vermoeden dat de andere teams ook zullen passen voor de flinke zak geld die Latifi meeneemt. Het zet de deur wagenwijd open voor Nyck de Vries om zijn intrede te doen.

Latifi maakte in 2020 zijn debuut bij het legendarische F1-team dat tegenwoordig de weg omhoog aan het vinden is. In totaal kwam Latifi op het moment van schrijven tot 55 starts (aan het einde van het seizoen 2022 zullen dat er hoogst waarschijnlijk 61 zijn). Daarin behaalde hij 7 punten dankzij een zevende plaats in Hongarije 2021 en een negende plaats in de verregende race wat geen race was in België 2021.

Hoe kwam Latifi eigenlijk in de Formule 1 terecht?

De Canadees heeft zijn F1-carrière te danken aan het geld van zijn vader, Michael Latifi. Zijn bedrijf, Sofina Foods, is exclusief leverancier van Lavazza koffie. Vandaar ook de sponsoring op de Williams van beide merken. Ook moeder Marilena doet financieel goede zaken. Zij is een telg van de Italiaanse familie Saputo die met hun zuivelbedrijf een fortuin opbouwden.

In het persbericht van Williams laat Latifi weten dat hij niet de gewenste resultaten heeft behaald, maar desondanks terugkijkt op drie mooie jaren. Later zal Williams bekend maken wie het stoeltje van de Canadees overneemt. Daarvoor lijkt Nyck de Vries op pole position te staan na zijn sterke optreden in Monza. We houden het voor je in de gaten en zodra wij het weten, weet jij het ook.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)