Op de valreep kreeg Nederlander Nyck de Vries afgelopen vrijdag plots nog een belletje of hij tijd had om in het weekend een potje te komen racen. Vorig weekend mocht hij de Franse Philippe Cimadomo vervangen tijdens de 24 Uur van Le Mans. Daar werden hij en zijn team vierde in de LMP2-klasse en achtste in het algemene klassement.

Zijn vaste stekje is bij Mercedes in de Formule E, maar daarnaast begint de Nederlander zich te ontwikkelen als superinvaller, want in Spanje mocht hij de eerste training doen bij Williams. Maar wanneer gaan we Nyck de Vries echt in de F1 zien? En waar zou hij dan terechtkomen?

Twee Nederlanders in de F1 is lang niet voorgekomen

Over die invalbeurt zegt Robert Doornbos in zijn column voor de komende TopGear Magazine: ‘Dat was bijzonder, want sinds ik uit de Formule 1 ben is het niet meer voorgekomen dat er twee Nederlanders tegelijkertijd in een sessie reden. Voor Nyck was het een uitdaging omdat die auto hem natuurlijk totaal onbekend was. Zijn doel was om de auto op het asfalt te houden en geen domme dingen te doen. Dat is precies wat hij gedaan heeft.’

Dus wat kan De Vries zelf nog doen om Latifi permanent te vervangen? ‘Nyck kan zelf niet veel meer doen om in aanmerking te komen voor een vast zitje. Hij zit heel dicht bij het vuur. Het is een kwestie van andere factoren waar je zelf niet op kunt inspelen’, meent Doornbos.

Nyck de Vries zijn eigen F1-stoeltje?

Doornbos gaat verder: ‘Ik denk niet dat een team hem aan het begin van het jaar wil tekenen, maar ik zie hem bijvoorbeeld wel ergens invallen. Als Latifi blijft onderpresteren, kan Mercedes hem naar voren schuiven als vervanger bij Williams. Dat is eigenlijk ook hoe ik in de sport ben gekomen.’

De volledige column van Doornbos lees je in TopGear Magazine 205. Op 23 juni ligt de nieuwste uitgave in de winkels of op je deurmat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)