Daniel Ricciardo, die je kent van zijn wijnen en de heel bijzondere wijnglazen, stopt na 2022 als F1-coureur bij McLaren. Hij plaatste de aankondiging zelf op zijn Instagram. Wie Ricciardo gaat vervangen, zal afhankelijk zijn van of Alpine en Piastri eruit gaan komen, vermoeden we. Wat de coureur zelf gaat doen, is nog niet bekend.

‘Ik wilde even wat nieuws delen. Het is niet geweldig, zeker bitterzoet. Het is denk ik het beste als je het van mij hoort. 2022 wordt mijn laatste jaar met McLaren. We hebben van beide kanten er veel moeite in gestoken, maar het heeft niet gewerkt op de manier die we wilden. Dus het team heeft besloten een verandering te maken voor volgend jaar’, vertelt Ricciardo in een video op zijn Instagram.

‘We hebben veel overleg gehad, maar uiteindelijk hebben we wederzijds besloten dat het het juiste is voor ons allebei. Ik zal de rest van het jaar volmaken, absoluut. En ik zal alles blijven geven. En over de toekomst, wat er in het verschiet ligt, dat weet ik nog niet. We zien het wel’, vult hij aan.

‘Ik kijk terug op deze tijd met McLaren met een lach. Ik heb veel geleerd over mezelf en dingen die me helpen bij de volgende stap in mijn carrière, maar ook in het algemeen, in het leven.’ Verder vertelt hij dat hij niet tevreden is over het resultaat en over de punten die hij haalde, maar dat hij veel leuke herinneringen heeft – zoals zijn zege op Monza, de eerste overwinning voor McLaren sinds 2012.

Hopelijk gaan we Daniel Ricciardo nog terugzien op de paddock. Het zou zonder de goedlachse Australiër niet hetzelfde zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)