Er is geen wetenschappelijk onderzoek voor nodig om vast te stellen dat de GP van Frankrijk de slaapverwekkendste race van 2019 was. De grote vraag is: wat was de leukste en spannendste race van 2019?  Dat is volgens de Reddit-fansite F1 Hot or Not de kletsnatte GP van Duitsland, waarbij slechts dertien coureurs overbleven en Kvyat derde werd. Maar een nog opvallendere conclusie uit het onderzoek: het blijkt dat de races waarbij Verstappen wint, volgens fans de beste races zijn.
De GP’s van Duitsland, Oostenrijk en Brazilië bezetten de top drie van de hoogst gewaardeerde races. Stuk voor stuk races waar Verstappen op één eindigde. Als we door de rest van het lijstje scrollen, zien we dat de Franse Grand Prix veruit de slechtste race van het jaar is bevonden (waar we het overigens roerend mee eens zijn). Iets minder slecht zijn de GP’s van China, Spanje, Azerbeidzjan en Rusland. De GP van Monaco – waar de kritiek luidt dat er nauwelijks wordt ingehaald – pakt de zestiende plek.

Verstappen is de populairste jongen van de klas

Als het gaat om de waardering van de coureurs, steekt Verstappen er met kop en schouders bovenuit. Aan het begin van het seizoen vloog Kvyat eventjes hoog, maar die staat nu op de achtste plek. Onderaan staat de arme Robert Kubica die in de beginfase van het seizoen in deze lijst nog vóór lag op Pierre Gasly. Opvallend is dat de meme-koning, Lando Norris, als vijfde geklasseerd staat. Onderzoek of niet, onze held blijft zonder meer Kimi Räikkönen (#9).
Wat verwachten we van het volgende F1-seizoen, internet? Belooft 2020 het laatste jaar te zijn van de Mercedes-dominantie? Kan publiekslieveling Max Verstappen volgend jaar meedoen om de titel en komt het middenveld wat dichter bij de top drie? We gaan het allemaal meemaken. Foto’s: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear