Een veelgemaakte grap over de GP van Hongarije is dat Mercedes zich kwalificeerde op plek één tot en met vier, omdat de twee roze F1-auto’s van Racing Point zo verdraaid veel op de Mercedessen uit 2019 lijken. Renault vond dat er een luchtje aan zat en tekende protest aan bij de FIA. Vandaag is bekendgemaakt dat Racing Point inderdaad niet volgens de regeltjes heeft gespeeld. Het team krijgt nu straf.

Volgens de regels van F1 moeten de teams bepaalde onderdelen helemaal zelf ontwikkelen, zoals de cruciale delen voor de remkoeling. De FIA oordeelt dat Racing Point het ontwerp niet zelf opstelde, maar kocht van Mercedes. Hiervoor krijgt het team 400.000 euro boete en er moeten 15 punten in het kampioenschap worden ingeleverd.

Het aantal punten is gebaseerd op het aantal punten dat ze volgens de FIA zouden winnen vanwege de remkoeling. De coureurs hoeven geen punten in te leveren. Het ontwerp van de onderdelen hoeft ook niet meer aangepast te worden. De voorste onderdelen voor de remkoeling zijn wel legaal, want dat zijn dezelfde als ze vorig jaar ook al gebruikten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)