Je bent een van ‘s werelds grappigste acteurs en hebt bewezen dat je een klein voetbalclubje in Engeland kan laten opleven. Wat is er dan nog in het leven te behalen? Investeren in een F1-team, blijkbaar. Acteur Ryan Reynolds, zijn collega Michael B. Jordan en investeringsmaatje Rob McElhenney duwen een boel geld in het F1-team van Alpine.

De investeringsmaatschappij van Reynolds en McElhenney, Maximum Effort Investments, stuurt samen met twee andere bedrijven 200 miljoen euro naar het raceteam. Daarmee krijgen de investeringsvriendjes een aandeel van 24 procent in het F1-team. We weten nu dus ook dat het F1-team van Alpine een waarde heeft van ruim 830 miljoen euro. Doe met deze informatie wat je wilt.

Een van de andere bedrijven die geld pompt in het F1-team, is Otro Capital. Een van mede-oprichters van dit bedrijf is Alex Scheiner. Naast zijn invloed als aandeelhouder treedt hij ook toe tot de raad van bestuur van de racetak van Alpine. Het is onbekend of Reynolds een rol in het F1-team van Alpine gaat spelen. Ga er maar vanuit dat we hem binnenkort in de pitbox van het Franse F1-team zullen zien.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie