Als F1-fan ken je Ross Brawn als het technische brein achter het succes van Schumacher. Met Brawn achter de schroevendraaiers won Ferrari zes kampioenschappen achter elkaar. Toen hij bij Benetton werkte, won het team in 1994 en 1995. De man weet dus, laten we zeggen, best wel het een en ander van F1.

Nu is hij de technisch directeur bij Liberty Media. Hij is de man met het vijfjarenplan voor de Formule 1. En in dat plan zitten meerdere Max Verstappens. Brawn is namelijk gefascineerd door de vurige competitie tussen Ricciardo en Verstappen.

De Max-factor

‘Begrijp me niet verkeerd’, zegt Brawn. ‘De kwaliteit van coureurs is hoog, maar als we de commerciële eisen van sommige teams niet hebben, kunnen we de lat hoger leggen. Om dat te doen, moeten we de financiële afhankelijkheid weghalen die sommige teams van de coureurs hebben.’ Hij doelt daarmee op de coureurs die hun plek bij een team gekocht hebben met persoonlijke sponsoren. Zonder dat geld kan een aantal teams op dit moment niet het hoofd boven water houden.

Brawn is dus van mening dat je een stoeltje in de F1 moet verdienen, niet kopen. Met andere woorden: er moeten meer talenten als Max Verstappen in de sport terechtkomen. Hoe hij dit wil bewerkstelligen, is niet helemaal duidelijk. Maar stel je eens voor: nog eens vijf coureurs met de skills van Max Verstappen, met z’n allen vechtend om een plekje. Spektakel verzekerd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)