Het kwam voor ons Europeanen bepaald niet goed uit dat de kwalificatie naar zondagochtend werd verplaatst. Desondanks zorgde dit ervoor dat er meer F1-geweld was op de zondag, wat het ook weer spannender maakte. Maar helaas voor wie op zaterdag moet werken: voorlopig blijft de GP van Japan 2019 het laatste raceweekend dat uit twee dagen bestaat. F1 verwerpt alle geruchten dat het evenement gaat krimpen – de Formule 1 blijft een driedaags evenement.

Ross Brawn zegt dat er geen concrete plannen liggen om de boel in te korten naar twee dagen. ‘Het klopt dat de zondag in Suzuka een geweldige show was. Helaas duurde deze show maar een paar uur en dwingt het de andere raceseries van dat weekend om op te schuiven naar de dagen ervoor. We hebben zorgvuldig geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat een driedaags evenement de beste oplossing is voor de F1. Wel gaan we het format van vrijdag herbekijken, maar de rest van het weekend blijft zoals het nu is.’

‘Om aan de eisen van de teams te voldoen en door de verhoging van het aantal GP’s hebben we overwogen het schema te reorganiseren. Hierdoor zouden teams en coureurs een dag later kunnen aankomen op de locatie van de GP. We bespreken nu nog de details van de nieuwe regelgeving die we aan het einde van deze maand willen publiceren’, zegt Brawn. Wij zitten er in ieder geval klaar voor en wachten in spanning af.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)