Voor degenen die alleen willen weten wanneer de F1-documentaire over Brawn GP online komt: vanaf 15 november staat ie op Disney +. Graag gedaan. Voor degenen die wat meer informatie willen over de serie: dit is wat we op dit moment weten over Brawn: The Impossible Formula 1 Story, zoals de docureeks officieel heet.

De serie bestaat uit vier afleveringen en de presentatie wordt gedaan door Neo. Sorry, Keanu Reeves. De acteur is trouwens ook de uitvoerend producer. De F1-documentaire neemt een kijkje achter de schermen bij Brawn GP: het ‘onderbemande, ondergefinancierde en onafhankelijke team’ dat in 2009 debuteerde in de F1, direct beide kampioenschappen won en het aan het einde van het jaar weer voor gezien hield.

Het verhaal van Brawn GP

F1-volgers van vóór de Verstappen-gekte weten wel hoe Honda aan het einde van 2008 gehaast besloot om te stoppen met het F1-team. Ross Brawn kocht de inboedel over voor het symbolische bedrag van 1 Britse pond. Een lachertje als je kijkt naar wat een F1-team tegenwoordig oplevert. En dan werd Brawn GP vanaf 2010 Mercedes GP…

In de serie zie je interviews met hoofdrolspelers binnen en rondom Brawn GP. We zien wereldkampioen Jenson Button, zijn teammaat Rubens Barrichello, CEO Nick Fry, rivaliserende teambaas Christian Horner en natuurlijk de naamgever van het team, Ross Brawn. Disney mag gebruik maken van beelden uit de F1 en belooft zelfs ‘niet eerder vertoonde beelden’.

Als grote F1- en John Wick-fans, excuus, Keanu Reeves-fans kijken we erg uit naar de lancering van Brawn: The Impossible Formula 1 Story. En dan wachten we ook nog op de F1-film van Brad Pitt én werkt Netflix natuurlijk aan een nieuwe seizoen van Drive to Survive. Ja, F1 is nogal mainstream geworden de afgelopen tijd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)