Het zit er weer op dit Formule 1-weekend, dus hier de uitslag van de GP van Oostenrijk! Want het was een spannende race op de Ring die de naam draagt van dat gaatjes in de je tanden bezorgende kauwgomballendrankje. Waarvan de naam ook groot op de auto van Max staat, dus laten we gelijk beginnen met onze Max Verstappen. Max zette gisteren een voor zijn doen niet heel beste tijd neer waardoor hij van de negende plek moest starten. Maar binnen 15 ronden ligt de jonge held gewoon derde, waarna hij voor een bandenwissel naar binnen moet en als vijfde terug de baan op knalt. Hamilton rijdt ondertussen al soeverein op de eerste plek. Maar die raakt hij na een haperende pitstop in de 22e ronde (van de 71) kwijt aan Sebastian Vettel. Terwijl teammaatje Nico Rosberg ook nog voor Lewis weet te kruipen.

Leider Sebastian Vettel krijgt een klapband

Op het rechte stuk in rondje 27 vliegt Vettel met een klapband van de baan. Had ie maar eerder naar binnen moeten komen voor een bandenwissel, zo wordt gezegd. Vettel baalt natuurlijk als een stekker. Rosberg neemt op dat moment de leiding over, gevolgd door Hamilton en Verstappen. Want die is inmiddels weer lekker naar plekje drie gekropen. Z’n teamgenoot Daniel Ricciardo ligt op plek vier. De safetycar komt de baan op en vijf rondjes later kan het gas er weer op.

Echt lekker is dat niet voor Verstapen en Ricciardo want de Red Bull-auto’s zijn geen partij voor de Mercedessen. Het verhaal van de Renault-motor die nog steeds flink vermogen tekort komt ten opzichte van de Mercedes-motor. Maar de tactiek van Max is simpel: achter die twee Benzen aan blijven knallen en dan lekker derde worden. En op het podium een fles champagne in Hamiltons getatoeëerde nek spuiten. Leuk toch? Hamilton kruipt dichter en dichter naar z’n teamgenoot – en even schiet een Barcelona-scenario door ons hoofd: stel dat die twee gaan knokken… Max Verstappen ligt in rondje 49 inmiddels op ruim 11 seconden achter Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo volgt op pakweg 6 seconden van Max. Daarachter komt Kimi Räikkönen in z’n Ferrari steeds dichterbij.

Max rijdt even op plek 1!

In ronde 56 rijdt Max plots op de eerste plek als zowel Rosberg als Hamilton de pits ingaan voor een setje andere banden. Die twee Mercedes-boys lagen natuurlijk een flink stukje voor dus na hun pitstop zitten ze Max al snel op de hielen. In ronde 61 pakt Nico Rosberg Max dan ook, die nog steeds op z’n tweede setje banden rijdt. Inmiddels lijken er ook wat flarden aan die banden te hangen. In ronde 63 pakt Hamilton Max ook. Bij Red Bulln begint het rekenen.

Bij het podiumpraatje na afloop wordt Lewis Hamilton door een deel van het publiek uitgefloten

Met nog 8 ronden te gaan, kunnen ze ervoor kiezen om Max Verstappen op de baan te laten blijven. Geen nieuwe banden. Maar dan moeten die banden het wel houden. En dan moet Räikkönen niet al te hard gaan scheuren. Want die ligt na een pitstop van Ricciardo inmiddels vierde. En hij kruipt dichterbij. Iets wat Max in Barcelona ook al meemaakte, en toen trok Max aan het kortste eind. Het zou toch wat zijn: een uitslag van de GP van Oostenrijk met Max op de derde plek. Het zou het beste resultaat van een Red Bull-auto ooit zijn, want verder dan de achtste plek kwamen ze nooit.

Hamilton en Rosberg beuken elkaar wéér

Helemaal vooraan liggen Rosberg en Hamilton inmiddels echt in gevecht. En in de laatste ronde, ja hoor, rammen ze elkaar! Killer Lewis wil er gewoon langs, en tikt Rosberg aan omdat die z’n auto laat staan als Lewis in bocht twee aan de buitenkant langszij komt. Rosberg laat Hamilton er niet langs, terwijl ie wel ruimte had moeten maken. Hij stuurt simpelweg niet in als Hamilton, op z’n racelijn, buitenom komt. Dus butsen de twee Mercedessen tegen elkaar, en Rosberg is de gebeten hond. Hoera! Max naar plek twee! Want Kimi komt er (net) niet meer bij. Rosberg komt met een gehavende voorvleugel door de tik met Hamilton als vierde over de finishlijn.

Bij het podiumpraatje na afloop – waar Max doodleuk in Lederhosen verschijnt – wordt Lewis Hamilton door een deel van het publiek uitgefloten. Rosberg staat waarschijnlijk achter de coulissen zachtjes te huilen. Met de uitslag van de GP van Oostenrijk kruipt Max in het algemeen klassement naar plaats 6 achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Uitslag van de GP van Oostenrijk

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Kimi Räikkönen
  4. Nico Rosberg
  5. Daniel Ricciardo
  6. Jenson Button
  7. Romain Grosjean
  8. Carlos Sainz
  9. Valtteri Bottas
  10. Pascal Wehrlein

Fotografie: GEPA Pictures / Getty Images / Red Bull Content Pool, Mercedes-Benz

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)