Tijdens de eerste vrije training in Spanje hebben wij, de kijkers, en degenen die moeten zorgen voor het vertier kunnen wennen aan de nieuwe indeling van de baan. Doordat veel teams upgrades mee hebben genomen naar Barcelona leek VT1 net op een testsessie voorafgaand aan het seizoen. Nu zijn we inmiddels gewend aan de nieuwe baan en kunnen we ons gaan richten op dit raceweekend.

Dat het nu voor het echie gaat, neemt George Russel iets te letterlijk. Hij wil Oscar Piastri voor hem inhalen in het midden van de bocht. Piastri lijkt de Mercedes niet te hebben gezien en blijft keurig op zijn lijn. Russell heeft echter meer snelheid dan de McLaren voor hem waardoor de Britse coureur heftig aan het stuur trekt. Dit zorgt ervoor dat hij in de grindbak eindigt. Gelukkig voor Russell kan hij gemakkelijk uit de grindbak komen en is er geen tot weinig schade.

* Ring ring! *

Verstappen houdt zich iets minder bezig met hetgeen dat zich op de baan afspeelt. Zijn engineer vraagt of Verstappen even negen snelle rondes achter elkaar wil rijden. Verstappen response: ”Iemands telefoon gaat af, is dat die van Helmut?’ Dat blijkt het geval te zijn. Het blijft een bijzonder mannetje, die Verstappen.

Ondanks de interruptie van de Nokia van Helmut Marko klokt Verstappen wel gewoon de snelste tijd. Zoals wondervoorspellers al hadden zien aankomen is de RB19 van Verstappen superieur over één ronde in Barcelona. Hij wordt op 0,1 seconde gevolgd door Fernando Alonso. Voorlopig lijkt alleen de Spaanse coureur van Aston Martin kans te maken om Verstappen van zijn 24ste pole position te houden.

Uitslag 2e vrije training Spanje 2023

 1. Verstappen
 2. Alonso
 3. Hülkenberg
 4. Pérez
 5. Ocon
 6. Leclerc
 7. Sainz
 8. Russell
 9. Bottas
 10. Gasly
 11. Hamilton
 12. Piastri
 13. Zhou
 14. Norris
 15. Magnussen
 16. De Vries
 17. Tsunoda
 18. Stroll
 19. Albon
 20. Sargeant

Tijdschema GP van Spanje 2023

Zaterdag
3e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie