Goed nieuws vanaf de andere kant van de planeet: de beruchte Verstappen-regel verdwijnt in de prullenbak. De FIA verzon vorig jaar de Verstappen-regel na de GP van Amerika, nadat meerdere coureurs geklaagd hadden over Max. De Nederlandse held is namelijk niet vies van een stevig potje verdedigen en agressief inhalen. Mede door zijn defensieve technieken (een flinke portie geluk) wist hij zelfs de GP van Spanje te winnen.

Sommige coureurs vonden de manier van verdedigen echter niet helemaal leuk. Een enkeling moest er zelfs een traantje om laten. Daarom stelde de FIA een nieuwe regel in die duidelijk moest maken wanneer je mocht bewegen tijdens het remmen. Abnormale stuurbewegingen tijdens het remmen werden voortaan als ongewenst beschouwd. Het idee was goed, het resultaat was dat Formule 1 weer een tikkeltje saaier werd.

Zijn we nu verlost van de Verstappen-regel?

Charlie Whiting is gelukkig onze redder in nood en maakte donderdag bekend dat de Verstappen-regel afgeschaft is. Precies op tijd voor de GP van Australië. Verstappen kan hier dus al zijn echte verdedigingskunsten laten zien.

Max was zelf dan ook goed te spreken over de beslissing: ‘Goed zo. Ik was daar toch al niet heel erg mee bezig’. Het afschaffen van de regel zal het voor de andere coureurs lastiger maken om Verstappen voorbij te komen. Vooral Kimi Raikonnen reageerde geschokt op het besluit. Wij zijn er in ieder geval blij mee, het betekent dat we weer een seizoen lang kunnen genieten van de manier waarop Max de auto’s achter zich houdt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)