Voor Verstappen zijn alle puntjes al binnen – net als voor het team Red Bull. Over of hij zijn teamgenoot dan een overwinning zou gunnen bij zijn thuiswedstrijd als het erop aan kwam, was Verstappen in Mexico heel duidelijk; de snelste coureur moet winnen. Of Verstappen echt Pérez niet voorbij had gelaten, zullen we nooit weten, want Hamilton zat ertussen. Zal Verstappen zijn teamgenoot in Brazilië wel voorlaten?

Pérez strijdt nog altijd met Leclerc om de tweede plaats in het kampioenschap voor de coureurs. De Mexicaan staat met twee races te gaan vijf punten voor op de Monegask. Het is al enige weken stuivertje wisselen tussen de Red Bull-coureur en de Ferrari-coureur. De races in Brazilië en Abu Dhabi moeten uitsluitsel geven wie er tweede wordt in 2022.

Verstappen wil Pérez en het team helpen

‘Als team willen we eerste en tweede eindigen in het kampioenschap. Daarom is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat Checo voor Charles finisht’, zegt Verstappen tegenover Racingnews365. Vorige week vertelde Verstappen nog aan de NOS dat hij niet aan de kant gaat voor zijn teamgenoot. ‘De snelste coureur hoort als eerste over de streep te komen’, zij hij toen.

De historie leert ons dat het voorbij laten gaan van teamgenoten niet in dank wordt afgenomen. Denk terug aan al die keren dat Valtteri Bottas aan de kant ging voor Hamilton. De grootste farce rond een teamorder vond plaats tijdens de GP van Oostenrijk in 2002. Toen droef Ferrari-teambaas Jean Todt zijn coureur Barrichello op om ‘voor het kampioenschap’ aan de kant te gaan voor Schumacher.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)