De laatste jaren ging de dominantie van Mercedes nogal eens vervelen. De Zilveren Pijlen wisten in het seizoen van 2016 bij een ongelooflijk aantal van twaalf races de bovenste twee podiumplekken te bezetten. Ze waren echt de ster van de show.

Dit jaar lijkt het seizoen niet zo eenzijdig te worden. Ferrari was in de testweken namelijk sneller dan Mercedes. Kimi Raikonnen was zelfs 0.676 seconde sneller dan Valtteri Bottas. De grote vraag is of de teams alles hebben laten zien wat ze kunnen. Het is waarschijnlijk dat er teams zijn die nog niet de volledige configuratie van de auto prijsgeven. Als dat zo is, zou het goed kunnen dat de verhoudingen tijdens de race anders liggen dan tijdens de testweken.

Dat zou voor Max goed uitkomen

Dat brengt ons bij de RB13 van Verstappen. Waar Red Bull vorig seizoen een mooie tweede plek pakte in het constructeurskampioenschap, kwamen ze in de testweken niet verder dan de vierde snelste tijd. Ferrari, Mercedes en zelfs Williams waren sneller dan Verstappen. Als Red Bull een troef uit de mouw kan schudden, kan Max dit jaar meedoen om het kampioenschap. Anders zal de rappe Limburger heel hard aan de bak moeten dit jaar.

McLaren is aan het trillen van de spanning

Door vibraties in de Honda-motor zijn de testweken voor McLaren dramatisch verlopen. Alle andere teams hebben meer ronden gereden dan het Britse team. De auto was meer op de achterkant van een sleepwagen te vinden dan op de baan. Geruchten doen de ronde dat McLaren in gesprek is met Mercedes als motorleverancier voor het seizoen van 2018. Fernando Alonso sprak van een ‘moeilijk weekend’ dat eraan zit te komen. De problemen bij McLaren zijn dus zeer groot. Als de motor zo slecht blijft presteren, zou het namelijk goed kunnen dat beide McLarens de race niet zullen voltooien.

Zo ziet het Formule 1 weekend eruit

Vrijdag
1ste vrije training: 02:00 – 03:30
2de vrije training: 06:00 – 7:30

Zaterdag
3de vrije training: 04:00 – 05:00
Kwalificatie: 07:00 – 08:00

Zondag
Race: 07:00 – 09:00

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie