Sinds 2017 gaat het bergafwaarts met het Williams F1-team. Het ooit zo machtige team weet maar niet uit de onderste regionen van het constructeurskampioenschap te komen. Met coureurs als Sirotkin, Stroll en Latifi is dat ook een lastig karwei. Komend jaar moeten Alexander Albon en rookie Logan Sargeant het Williams F1-team weer mee laten doen. Dat doen ze in de FW45, de F1-auto van Williams voor 2023.

Wat valt op aan de FW45?

De Williams van 2023 is weinig verandert ten opzichte van de auto van vorig jaar. Nieuwe sponsor Gulf staat op de auto, al hadden wij gehoopt dat die sponsor nog prominenter aanwezig zou zijn. Denk maar eens terug aan de prachtige McLaren-Gulf van de GP van Monaco in 2021. Wellicht dat Williams het net zo beredeneert als Red Bull; wat niet kapot is, hoef je ook niet te repareren. Of zien we een speciale Williams-Gulf ergens dit seizoen?

Coureurs Williams in 2023

Helaas, cultheld Nicholas Latifi heeft zijn F1-zitje moeten afstaan. De vele miljoenen euro’s die hij meeneemt, wegen niet meer op tegen de tegenvallende resultaten. En eerlijk is eerlijk; als Nyck de Vries zonder ervaring instapt en een beter resultaat neerzet, dan is het tijd om te gaan. Zijn vervanger is dus de Amerikaans Logan Sargeant die overkomt van de F2. Hij werd daar vorig jaar vierde.

Sargeant kan meteen laten zien wat hij waard is. Hij komt naast Alexander Albon te zitten die hier en daar wat leuke dingen liet zien in de FW44. Albon heeft een vast plaatsje bij Williams bemachtigd na zijn mislukte avontuur bij Red Bull. Als Sargeant het Albon meteen moeilijk kan maken, zou er interesse kunnen komen van andere teams.

Welke plek eindigde Williams in 2022?

Met een aantal tiende en negende plaatsen komt Williams in 2022 niet verder dan een laatste plaats. Toch leek er een stijgende lijn te zijn. Die lijn zal verse teambaas James Vowles door willen zetten. Hij neemt vanaf dit jaar de taak van teambaas van Williams over van Jost Capito. Vowles was jarenlang betrokken bij het Mercedes F1-team. Je kent hem van zijn bekende zinnetje ‘Valtteri, it’s James’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)