Als je niet massaal uitgelachen wilt worden, kun je je rode shirtje dit jaar (en volgend jaar) beter in de kast laten liggen. Het is dit jaar geen pretje om Ferrari-fan te zijn. Afgelopen zondag wisten Vettel en Leclerc niet eens in de punten te vallen. Niet omdat er een probleem was of door vreemde omstandigheden, maar simpelweg omdat de SF1000 te traag was. Een Ferrari. Te traag. Vooral de Ferrari-motor laat het dit seizoen afweten. Na een gesprekje met de FIA in de winterstop, heeft de krachtbron opeens opvallend minder vermogen.

Maar waar de situatie in België er al grimmig uitzag voor Ferrari, is komend weekend een recept voor een catastrofe.  Monza draagt de bijnaam ‘Temple of Speed’, wat betekent dat de grootste zwakte van Ferrari juist van cruciaal belang is op dit circuit. Maar het ergste is dat dit altijd de thuisrace van Ferrari is. Het voordeel is dat er geen publiek naar het circuit mag komen en de tifosi dus vanuit huis moet kijken. Maar als de dramatische resultaten van België dit weekend herhaald gaan worden, is dit een gigantische afgang voor Ferrari. Dan kan het bijna niet anders dan dat er koppen gaan rollen bij de leiding van het Italiaanse team.

Wat betreft de kopposities verwachten we weinig bijzonders van komende race. Er is geen regen voorspeld en het circuit draait om vermogen. Dat betekent dat Bottas of waarschijnlijker Hamilton de race zal winnen. De andere Mercedes zal dan op enkele seconden achter de leider finishen. Een eindje daarachter zal Verstappen het tempo hebben om de derde plek te behouden, maar niet snel genoeg zijn om het de Mercedessen moeilijk te maken.

TopGears voorspelling voor de GP van Italië 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Italië 2020

Vrijdag 4 september 2020
1e vrije training: 11:00 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:30 uur

Zaterdag 5 september 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 6 september 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)