Red Bull Racing is hard onderweg om het F1-team van McLaren uit 1988 te evenaren of zelfs te overtreffen. In 1988 wonnen Senna en Prost samen vijftien van de zestien races. Die twee coureurs streden veelal tegen elkaar om de overwinning, wat dan weer de nodige spanning opleverde. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff bracht zijn team ook nog een soort van spanning, in tegenstelling tot Red Bull in 2023.

Volgens Wolff waren de dagen van de Mercedes-dominantie leuker dan nu. Hij praat erover na de GP van België met nieuwsplatform Sportskeeda: ‘Ik weet niet of onze dominantie gelijkstond of minder was [dan die van Red Bull]. Ik denk dat we jaren hadden waarin we het op dezelfde manier deden. Maar we hadden tenminste twee auto’s die tegen elkaar vochten, dus dat zorgde voor een beetje entertainment voor iedereen en dat is nu niet het geval.’

Voorlopig geen einde aan de Red Bull-dominantie

De Mercedes-teambaas denkt niet dat er binnenkort wat gaat veranderen met de snelheid van de Red Bull RB19: ‘Het is wat het is. Ik heb vaak gezegd dat het een meritocratie is en dat het gewoon aan ons is om terug te vechten.’ Daarmee bedoelt Wolff dat iedereen dezelfde kansen krijgt in de F1 in plaats van dat iedereen met dezelfde auto rijdt, zoals bijvoorbeeld in de F2.

Wolff is wel geschrokken van de voorsprong van Red Bull: ‘Of we het gat hadden zien aankomen? Zeker niet.’ Hij denkt dat de laatste upgrades van Red Bull de RB19 nog sterker hebben gemaakt. ‘Ze hebben nog een voordeel dat ze gaan exploiteren. Maar dat brengt me altijd bij het punt: je moet gewoon hard werken en het best mogelijke werk afleveren’, vertelt Wolff.

Advertentie

Reacties

  • Harry heeft op 31 juli 2023 geschreven:

    Klopt. En als Bottas dan toevallig voor Hamilton reed moest hij hem voorbij laten. Dat was pas spannend…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie