De onbetwiste nummer één van de Formule 1 dit jaar is natuurlijk Max Verstappen. Achter hem wisselen teams en coureurs elkaar af met de titel best of the rest. Wel jammer voor de spanning, want aan het begin van het seizoen deden Alonso en Pérez zo leuk mee. Later sloten Leclerc en Sainz wel eens aan en nu verwelkomt Verstappen vaak coureurs van Mercedes en McLaren op het podium. Maar wie is volgens Christian Horner nú de grootste concurrent van Max, bij de GP van Brazilië 2023.

Red Bull-baas Horner voelt een speciaal soort motivatie voor de race op Interlagos. Vorig jaar verloren ze deze race door een botsing tussen Verstappen en Hamilton. Russell pakte de overwinning. En aan het eind van de race speelde Verstappen nog even eigenwijs voor eigen rechter door zijn teamgenoot Pérez niet te helpen aan een extra puntje.

Een terugpak-momentje van Max, maar lijnrecht tegenover de wens van zijn werkgever, die hij daarmee ook best voor paal zette. Dat moet wringen bij Horner, er is over gesproken (zoals altijd, maar denk je echt dat dat help?) en het resultaat is dat Verstappen nog steeds Pérez niks zal gunnen als Verstappen sneller is. En dat is ie. Maar Pérez wil natuurlijk tweede worden en voelt de hete adem van Hamilton in zijn nek.

De grootste concurrent volgens Horner

Dit jaar verwacht Horner dat Mercedes wederom de belangrijkste concurrent van het team wordt tijdens de GP van Brazilië. De RB-teambaas zegt tegen Racer: ‘zij [Mercedes] waren competitief bij de raceruns. We verwachten zeker dat ze competitief zijn in Brazilië.’ De race in Zuid-Amerika noemt Horner vrij vertaald ‘een schaafwondje dat nog jeukt’ door de prestaties van 2022. ‘Vorig jaar hadden we het idee dat we niet echt goed zaten met de afstelling, dus we proberen dat dit jaar wel goed te hebben’, vertelt hij.

Denkt Mercedes zelf snel te zijn op Interlagos?

In de voorbeschouwing van Mercedes op de GP van Brazilië spreken Toto Wolff, Lewis Hamilton en George Russell hun voorspellingen uit. Russell ziet het allemaal wel: ‘We weten nog niet hoe we gaan presteren in Brazilië. We houden beide voeten op de grond, doen ons best en hopelijk zijn we in de positie om voorin mee te vechten.’

Hamilton bekijkt het al iets rooskleuriger: ‘Ik kijk uit naar Brazilië en hoop dat we daar ook snelheid kunnen laten zien. Hopelijk kunnen we meevechten voor een plek op het podium.’ Teambaas Toto Wolff hangt er een beetje tussenin. Hij zegt dat er stappen voorwaarts zijn gezet, maar dat de auto nog steeds voor verrassingen zorgt. Niet per se in de positieve zin dus.

‘We proberen met een solide basis te beginnen in Interlagos, en we zien vanuit daar wat we kunnen’, zegt de Mercedes-teambaas. Een goed begin is extra belangrijk in Brazilië, omdat het een sprintweekend is. Je hebt maar één vrije training voordat de kwalificatie begint. Dat blijkt Red Bull dit jaar niet zo goed te liggen, waardoor Brazilië extra kansen biedt voor Mercedes. ‘Hopelijk doet ons pakket het goed daar en kunnen we iedereen een mooie show geven’, sluit Wolff af.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)