Het Mercedes-team zal getraumatiseerd afreizen naar Abu Dhabi. Gedurende de hele race in 2021 leek de achtste wereldtitel van Hamilton binnen handbereik. Een crash van Latifi, het besluit om Hamilton buiten te houden en een omstreden beslissing van wedstrijdleider Michael Masi zorgde ervoor dat Verstappen kon winnen. Mercedes-teambaas Toto Wolff is blij dat Masi er dit jaar niet bij is in Abu Dhabi.

Wolff kijkt terug op de GP van Las Vegas waarin Mercedes slechts een bijrol speelde. Hamilton en Russell finishte als zevende en achtste. ‘Deze race vat ons seizoen samen: een snelle auto die kan vechten voor het podium – Lewis reed in vrije lucht dezelfde tijden als Leclerc. Maar toen was hij betrokken bij twee incidenten en George met Max, dan kun je niet winnen, je kunt dan niet vooraan rijden’, zegt Wolff.

Toch nog een sneertje

Vóór de race in Abu Dhabi heeft Mercedes vier punten meer dan Ferrari. Een verwaarloosbaar verschil volgens Wolff, maar hij heeft vertrouwen in een goede gevecht met het Italiaanse team in Abu Dhabi. Mede doordat Masi er niet is. Ook hoeft Mercedes zich geen zorgen te maken over Latifi – die zit tegenwoordig weer in de schoolbanken.

Hij kan het dan ook niet laten een klein sneertje uit te delen. ‘Volgens mij gaan we [Mercedes en Ferrari] er met ongeveer evenveel punten heen. Met een goede wedstrijdleider, dus dat zou goed moeten komen’, zegt Wolff tegen Racefans. Ja, het verloren achtste kampioenschap (die voorlopig niet gehaald gaat worden door Hamilton) zijn ze voorlopig nog niet vergeten.

Het maakt Wolff niet uit of Mercedes tweede of derde wordt

Het eindresultaat? Daar is Wolff niet zo mee bezig: ‘Om eerlijk te zijn, zou het goed zijn om P2 te hebben en het seizoen positief te eindigen, maar P2 en P3 zijn voor mij een beetje… het laat me niet per se juichen.’ Dat kan ermee te maken hebben dat het team op de derde plaats meer gebruik mag maken van de windtunnel. De tweede plaats levert dan wel weer meer geld op, maar heeft Mercedes dat écht nodig?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)