Terwijl Forza Horizon, de wildebras van de familie, miljoenen actieve spelers verzamelde, werkte Turn 10 stilletjes aan de volgende uitgave van Forza Motorsport. Normaliter wisselden de games elkaar om het jaar af en liep het getal achter de naam op. Dat is nu anders. De nieuwste racegame gaat niet Forza Motorsport 8 heten en hij komt ook niet al in 2022. Pas volgend jaar mag je weer aan de slag met de game en hij heet dan gewoon Forza Motorsport.

De game mist zijn cijfertje omdat het hier gaat om een reboot, waarbij extreem veel nadruk ligt op de graphics. Naast de gebruikelijke 4K-resolutie en zijdezachte 60 frames per seconde die we gewend zijn in moderne racegames, zal Forza Motorsport blijkbaar beschikken over ‘on-track’ ray tracing, een technologie die letterlijk virtuele lichtstralen traceert voor de meeste nauwkeurige reflecties op carrosserie. Voor de leek: de auto’s zullen extreem mooi glanzen.

Totdat je ze tegen de muur drukt

Een van de belangrijkste nieuwe functies van Forza Motorsport is een indrukwekkend schademodel. Waar je bij de meeste games elke keer dezelfde schade krijgt, zullen nu bijvoorbeeld de krassen uniek zijn per ongeluk en incidentje. Gezien de afkeer van fabrikanten om hun geliefde auto’s tot een bal verfrommeld te zien worden, zijn we onder de indruk van de puinhoop die we zullen kunnen maken van de Audi R8 GT3-raceauto.

Forza Motorsport krijgt dag en nacht en bijpassende temperaturen

Forza Motorsport zal een dynamisch verloop hebben van de tijd. De dag zal dus veranderen in nacht en daarmee veranderen de condities van het asfalt en de buitenlucht. Hierbij moet je dan ook weer rekening houden met je brandstof- en bandenstrategie, wat nu ook een ding is in Forza. Ook zal het weer kunnen regenen op het circuit.

Wat betreft je internationale reisvooruitzichten lijkt het ook snor te zitten. De geliefde echte circuits zoals Spa-Francorchamps en Laguna Seca zijn sowieso aanwezig, vergezeld door nieuwkomer Kyalami in Zuid-Afrika, samen met fictieve circuits zoals Maple Valley en een nieuwe Japanse locatie genaamd Circuit Hakone.

Een exacte releasedatum voor Forza Motorsport is niet bekend, maar voorlopig staat de game gepland voor de lente van 2023.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)