Gek genoeg zit er goed en slecht nieuws aan de laatste aankondiging over Forza. Eerst het slechte maar uit de weg werken? Het duurt voorlopig nog wel even voordat je de nieuwe Forza Motorsport kunt gaan spelen. De planning was om de game in de lente van 2023 in de verkoop te doen, maar bij die belofte is het woord ‘lente’ nu geschrapt.

Daar houdt het slechte nieuws al op, want Forza Motorsport krijgt meer dan 500 verschillende auto’s. Daarvan zijn er minstens 100 nieuw voor de Motorsport-kant van de franchise. Daarnaast zijn er meer dan 800 onderdelen om jouw auto’s te tunen. Van achtervleugels tot verschillende bumpers en zijskirts; je gaat je niet snel vervelen met dat aantal opties.

‘Beter dan Forza Motorsport 5, 6 en 7 bij elkaar’

Oké, nog een klein beetje minder nieuws voor PS-gamers; Forza Motorsport blijft alleen beschikbaar voor de Xbox-consoles en PC. Daarop krijg je de hoogste-resolutie beelden van auto’s die fenomenaal geanimeerd zijn. Blijkbaar gebruikt ontwikkelaar Turn 10 Studios een apparaat dat een spectrophotometer heet om de kleuren van de auto’s zo realistisch mogelijk af te beelden. Goed gelukt, als je het ons vraagt.

Ook het geluid moet zo realistisch mogelijk zijn. Daardoor is het mogelijk om het verschil te horen wanneer je een turbo op je auto hebt geschroefd. Waar we het meest naar uitkijken, zijn de verbeterde physics van de game. De afgelopen jaren schommelde dat tussen ‘mwah’ en ‘oké’. Turn 10 Studios zegt dat de nieuwe physics beter zijn dan die van Forza Motorsport 5, 6 en 7 bij elkaar. Hoe dat zich precies vertaalt, zegt Turn 10 helaas niet.

Zelf auto’s bouwen

Waar we ook naar uitkijken, is de nieuwe single player-modus, met name het gedeelte ‘auto’s bouwen’. Hoe dat precies in elkaar gaat zitten, weten we nog niet; alleen dat het meer om het bouwen dan om het verzamelen gaat. Hoe dan ook: Forza Motorsport heeft wat bewijzen na het succes van Forza Horizon. Als we nog wat maanden moeten wachten zodat de nieuwe game minstens zo goed is als de vorige, dan doen we dat graag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)