Goede voornemens, verse moed en bovenal twaalf nieuwe maanden waarin nieuwe racegames kunnen uitkomen. Welkom in 2023. Ook dit jaar staan er genoeg nieuwe games voor je klaar, waaronder een paar oude bekenden zoals Test Drive Unlimited en Forza Motorsport.

Maar vooral de nieuwkomers kunnen erg interessant blijken. Zo komt een grote speler met een tegenhanger van Mario Kart en durft een andere ontwikkelaar het aan met een compleet nieuw genre: het horror-autospel. De meeste racegames voor 2023 hebben nog geen definitieve releasedatum, maar we houden je op de hoogte.

1. Wreckreaction

Wreckreation is de opvolger van Dangerous Driving. Nog nooit van gehoord? Dat spel is weer de spirituele opvolger van de Burnout-games. Deze keer gaat het minder over hoe snel je een stuk kunt afleggen en meer over hoe snel je weer tot stilstand komt – en het liefst bedolven onder verwrongen metaal, glassplinters en andere auto-onderdelen.

De belangrijkste toevoeging aan het spel is Sledgehammer County, een open wereld van 400 vierkante kilometer waarin je helemaal los kunt gaan met het bouwen van je eigen banen met loopings en andere Hot Wheels-achtige dingen. Hoe verder je komt in de game, des te meer obstakels je tot je beschikking krijgt, denk hierbij aan koeien en windmolens. Lekker Hollands!

2. Forza Motorsport

Oorspronkelijk zijn Forza Horizon en Forza Motorsport om en om aan de beurt voor een nieuwe uitgave, maar het afgelopen vijf jaar zagen we uitsluitend Horizon-games. Dit jaar mogen circuitliefhebbers eindelijk weer aan de slag met een nieuwe Motorsport. De eerste beelden van het nieuwe spel zien er gelukkig al spectaculair uit.

3. Disney Speedstorm

Het lijstje van racegames voor 2023 is niet compleet zonder kartspel. Dit is het antwoord van Disney op Mario Kart. Ze hebben in ieder geval genoeg personages om de karts te vullen. Stel je eens voor: Jack Sparrow die vanuit een vliegende kart raketten afvuurt op Baloe de Beer.

Voor een kinderspel kiest Disney trouwens een vrij donkere vormgeving. Misschien is het dan ook minder gênant om het als volwassen persoon te spelen. Het leuke nieuws is dat het spel gratis is om te spelen. Dus het is sowieso de moeite waard om even te proberen. Hoe Disney dan geld wil verdienen? Verwacht een Fortnite-insteek waarbij je betaalt voor absurde kleding voor je personages, bijzondere karts en wilde handgebaren.

4. Pacific Drive

Sorry, we hebben gelogen. In dit rijtje racegames voor 2023 staat ook Pacific Drive, wat geen racegame is. Het is een soort horror-overlevingsspel, waarbij je auto je grootste vriend is. Elke keer als je de garage verlaat, is de wereld een beetje veranderd. Het doel is om uiteindelijk te ontsnappen, maar uiteraard zijn er genoeg wezens en elementen die je dat onmogelijk willen maken. We zijn razend benieuwd.

5. Test Drive Unlimited Solar Crown

Voordat Forza Horizon er was, kon je aan de slag met Test Drive Unlimited. Het is een van de eerste online games waar je met vrienden een grote open wereld kon ontdekken. En dit jaar komt een van de grondleggers van het genre terug. Dit keer mag je Hongkong gaan ontdekken.

De drukke straten van het stadscentrum zullen leuk zijn om te rijden, maar wij kijken het meeste uit naar de slingerwegen in het heuvelachtige gebied. Het doel van het spel is races en evenementen winnen om de Solar Crown te bemachtigen. We hopen dat het ook echt zo’n blinkende muts voor op het hoofd van je karakter is.

Reacties

 • Jacco heeft op 4 januari 2023 geschreven:

  1, Playstation Xbox pc
  2, Xbox pc
  3, switch, Playstation Xbox pc
  4, Playstation pc
  5, switch Playstation Xbox pc

  Miss voortaan handig om er bij te zetten

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)