Ooit is er een moment geweest dat je nietsvermoedend je GameCube of PlayStation 2 hebt afgesloten om hem daarna nooit meer aan te zetten. Zonder dat je het wist, sloot je een tijdperk af. Nu kun je ergens in de kast op zoek gaan naar je oude console, de snoeren uit de knoop halen en een verloopstekkertje voor je nieuwe televisie kopen, maar we verklappen alvast dat spellen als Need for Speed Underground 2 er een stuk minder jofel uitzien dan je je herinnert.

Nee, laat die getunede Opel Corsa of Cadillac Escalade die je nog op je geheugenkaartje hebt staan voor wat het is. Het is maar goed dat er toen nog geen Facebook of Instagram was om je creaties op te delen, anders zouden ze je nu nog achtervolgen. Beter herleef je oude tijden in een nieuw jasje, en met een beetje geluk kan dat binnenkort. Een fan is bezig met een remake van Need for Speed Underground 2.

De remake van Need for Speed Underground 2 heet officieel 2Unreal4Underground

Het project heet 2Unreal4Underground en eigenlijk bevat de naam alles wat je moet weten. Het is een remake van Need for Speed Underground 2 waarbij gebruikt wordt gemaakt van de Unreal Engine. De remaster van de GTA-trilogie gebruikte dezelfde ‘engine’, iets wat je kunt zien als het raamwerk van de game. Op het YouTube-kanaal van de game kun je regelmatig updates verwachten.

Hieronder zie je een video van een rit in een Nissan Skyline R34 door het fictieve Bayview. Het ziet er al fantastisch uit, al is het nog wel erg leeg in de stad. Zaken als het tunen van de auto en de verhaallijn ontbreken nog in het spel. Hopelijk steekt gameontwikkelaar EA geen stokje voor deze remake, want het is en blijft een officieus project. Wanneer je zelf met de opgepoetste NFS aan de slag kan, is nog niet bekend.

Overigens is Criterion Games, een bedrijf van EA, bezig met een volgende Need for Speed. De details zijn nog schaars, al weten we wel dat de graphics fotorealistisch moeten zijn en dat er elementen van anime in zouden zitten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear